Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) Геннадій Шкіль обіцяє вернутись після захоплення росіянами Херсону

    Священник-колаборант УПЦ (МП) Геннадій Шкіль, який втік до російської федерації після контрнаступу ЗСУ, обіцяє вернутись після захоплення росіянами Херсону. В УПЦ МП досі толерують таку поведінку своїх підопічних.

    Про прихильність до колаборантів Шкіль вчергове заявив під час інтерв’ю російським пропагандистам із телеканалу «Звезда».

    На відео Геннадій Шкіль представився «поки що» священником «Херсонської єпархії УПЦ». Він також зізнався що йому дав «благословення» єпископ Моспатріархату служити один рік в кафедральному соборі Ставрополя (росія).

    Водночас Шкіль плекає надію, що Херсон знову захоплять російські війська і він повернеться до нього. Цей злочин священник УПЦ (МП) називає «звільненням».

    Далі Шкіль звинуватив «Захід» у просуванні сект в Україні, а також у «відриванні людини від Церкви і Бога».

    Крім цього, Шкіль заявив, що сатана через католицьку Церкву «намагається заволодіти душами людей» і тільки Московський патріархат, який благословляє війну проти України нібито є істинною Церквою, на його думку.

    Священник УПЦ (МП) Шкіль також не вважає, що росія пішла в сторону антихристиянства, а РПЦ стала «ручною Церквою» кремлівського режиму, інструментом у війні проти України.

    Хто такий священник УПЦ МП Геннадій Шкіль?

    Варто зазначити, що до втечі в росію Геннадій Шкіль знаходився в Голій Пристані, коли окупанти контролювали Херсон. Духовний Фронт України раніше припускав, що як тільки ЗСУ деокупує ці населені пункти з високою ймовірністю цей «український» колаборант із «УПЦ» МП втече разом із іншими окупантами, як це зробив митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов). Останній втік в Білгородську область росії під час контрнаступу ЗСУ. І дійсно Шкіль втік із парафії в Голій Пристані, Херсонської області до Ставропольського краю (росія).

    Раніше Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також хвалив окупантів за «звільнення від Заходу» і виступав у Москві, де розказував як «нормалізується життя» із загарбниками та про «братні народи». Шкіль,заявляв, що закатовані люди в Ізюмі – «це не поховання жертв масових репресій», а звичайнісінький цвинтар. В УПЦ МП проігнорували всі ці вислови пропагандиста «руского міра» в рясі і він досі числиться кліриком УПЦ МП, хоча Шкіль роздумував, як Дух Святий покине «УПЦ» МП.

    Шкіль є одним із тих священнослужителів УПЦ МП, які підтримують війну Росії проти України. У програмі, яка вийшла на ютуб-каналі Akaphist у серпні цього року, Шкіль називає війну Росії проти України «спецоперацією» і звинувачує в усьому українську владу, яку називає «нацистською».

    Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, якого ліквідували партизани.

    У травні Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів. Геннадій Шкіль у своєму телеграм-каналі поширив кремлівську пропаганду щодо українських захисників. Він опублікував відео від російських пропагандистів про нібито обстріл житлового будинку збоку ЗСУ. Шкіль цинічно підписав це відео: «ЗСУ люблять херсонців».

    Віктор Трегубов, капітан Збройних Сил України, фахівець з ІПСО запитував у керівництва УПЦ МП, чому вони досі не вигнали ватника-колаборанта, священника УПЦ МП Геннадія Шкіля із свого кліру. Також УПЦ МП не покарала за колабораціонізм жодного єпископа, який співпрацював із рашистами.

    Ставлення УПЦ МП до колаборантів

    23 листопада 2022 року відбувся Синод УПЦ у єдності з Московським патріархатом, який прийняв ряд кадрових рішень та оприлюднив заяву у якій героїзує своїх кліриків на окупованих територіях, попри те, що єпископат і священники дуже часто співпрацюють із російськими загарбниками, як вищезгаданий священник УПЦ МП Геннадій Шкіль. Також в Бородянці продовжує проповідувати священник-колаборант, що здавав окупантам українців. А в росії спокійно служить і молиться за російське військо єпископ УПЦ (МП) Гедеон (Харон).

    Щобільше, митрополит Онуфрій порадив «мовчати і молитись» тим, хто звинувачує священників УПЦ МП в колабораціонізмі. «…, хотів би уточнити, що означає поняття „колаборант“. Колаборант, або співпрацівник українською, – це людина, яка зраджує інтересам свого народу і працює на користь інших. Наші священники не є колаборантами. <…>», – сказав Онуфрій.

     

    Найсвіжіше

    Популярне