Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Колаборант-священник із УПЦ МП розповідав у Москві, як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи»

    Колаборант-священник УПЦ МП, що служить в окупованому місті Гола Пристань і належить до Херсонської єпархії  УПЦ МП Геннадій Шкіль виступив 15 червня у Російському православному університеті святого Іоанна Богослова у Москві й розповів про «переслідування» УПЦ МП в Україні та «поступову нормалізацію життя» після окупації рашистами.

    Про це йдеться на сайті РПЦ.

    Шкіль також повторив пропагандистські штампи про «три братні народи», єдність яких нібито хоче розірвати ненависні іноземні держави.

    Крім цього, ігноруючи вбивства невинних людей рашистами, Шкіль говорив про шкідливість українського націоналізму, який «який спочатку ненав’язливо, а потім усе більш відкрито насаджувався в Україні».

    Священник УПЦ МП Шкіль також захищав Російську православну церкву від критики, хоча предстоятель РПЦ благословляє російську армію на вбивство і окупацію українців.

    На думку Геннадія Шкіля, «проект українського націоналізму» мав на меті атаку на Російську Церкву.

    Також колаборант жаліється і не розуміє, чому служителям УПЦ МП заборонили доступ до війська. Красномовною відповіддю на це питання є діяльність Шкіля і його антиукраїнські вислови.

    У відповідь питання про те, чи почуваються жителі Херсонської області себе в безпеці, отець Геннадій розписуючись за всіх херсонців розповів про поступову «нормалізацію життя», зазначивши, що багатьом священнослужителям продовжують надходити загрози, у тому числі і з анонімних джерел. Шкіль додав, що вже звик до погроз.

    Активно підтримуючи проросійську повістку і політику рф, виступаючи на пропагандистських форумах, Шкіль лицемірно заявив, що «священник повинен всіляко віддалятися від усіляких політичних чи навколополітичних інтриг і виконувати свою головну справу — проповідувати Слово Боже».

    Нагадаємо, священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди».Також у Лимані родина місцевого священника «УПЦ» МП зустрічала з хлібом-сіллю російських окупантів.

    Духовний Фронт України сподівається, що після визволення Херсону Геннадія Шкіля буде притягнено до відповідальності за співпрацю із російськими окупантами.

    Найсвіжіше

    Популярне