Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник «УПЦ» МП на окупованій Херсонщині звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів

    РПЦвУ продовжує діяти в інтересах країни агресорки і покривати злочини російських загарбників.

    Священник так званої «Української православної Церкви» московського патріархату Геннадій Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів у н. п. Гола Пристань. При цьому він жодного разу не осудив злочини рашистів, які вбили тисячі українців в тому числі мирних жителів.

    Про це 7 травня о 12 дня Шкіль написав у Фейсбуці, передає Духовний Фронт України.

    «Сьогодні прилетіло і до нашої мирної спокійної Голої Пристані… Близько шостої ранку… Це метрів за сімсот від мого будинку. Уламок упав на дах моєї сусідки… “Визволення” вже почалося?. І так… Не треба в коментах писати маячню, на кшталт це російські самі вистрілили і самі збили… Серйозно? Напередодні 9 травня вирішили налякати голопристанців, щоби не прийшли святкувати День Перемоги? Швидше повірю, що це кондиціонер вибухнув.», – зухвало написав священник РПЦвУ натякаючи на причетність ЗСУ в обстрілах будинків жителів н.п.

    Українські офіційні джерела пишуть прямо протилежне від того, на про що нагло бреше Шкіль. Як повідомляє заступниця Голопристанського міського голови Світлана Лінник, на Херсонщині у місті Гола Пристань у результаті обстрілу російських військ 7 травня пошкоджено 32 будинки і 3 будинки повністю зруйновані.

    Варто зазначити, що Шкіль як і більшість служителів РПЦвУ має відверто проросійські погляди і жодного разу не засудив рашистів за їхнє беззаконне вторгнення в Україну. Зараз, перебуваючи під «захистом» рашистів священник Геннадій Шкіль насмілився навіть на засудження ЗСУ і ладен прикривати звірства російських загарбників в Україні. Це антиукраїнська діяльність у воєнний час.

    4 травня Шкіль виправдовує рашистів, які захоплюють чи роздають місцевим колаборантам «посади» у окупованих селах. «Цими днями вся наша голопристанська влада стала на лижі і вирушила у бік Миколаєва. У місті сьогодні безвладдя. Питання – якщо хтось стане добровільно біля керма, щоб забезпечити життя міста, він колаборант? Нехай буде безвладдя? Чим гірше, тим краще?», – зазначив він і звинуватив українську владу у відключенні інтернету.

    28 квітня Шкіль публікував фото після обстрілів Херсону із фото коментарем, у якому  «Дмитро Ярош», нібито від імені України, каже, що потрібно обстрілювати Херсон. Щоправда, сам користувач з таким іменем у Фб виявився дешевим проросійським ботом зробленим нашвидкоруч із рамками проросійських каналів та гасел, які можна побачити на фото.

    У коментарях Шкіль переконував, що не росія бомбила Херсон і що він знає де знаходяться вогневі точки РФ, бо «не дивиться телевізор». У коментарях під дописом Шкіля засвітився також і широковідомий у вузьких кругах Алєксандр Вознєсєнскій. Таким чином можна припустити, що Шкіль працює на пару із ФСБшниками.

    Духовний Фронт України впевнений, що Геннадієм Шкілем, який криється під рясою РПЦвУ, вже давно має зацікавитись СБУ.

    Що цікаво, Шкіль продовжує хизуватись фото із митрополитом Онуфрієм, який йому мило усміхається. Онуфрій теж не бачить, яку “душпастирську роботу” проводять Шкіль і йому подібні?

    Шкіль і Онуфрій (Березовський)

    Найсвіжіше

    Популярне