П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Херсонщині священник УПЦ МП звинуватив українську владу й проігнорував злочини рф “під носом”

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Священники УПЦ московського патріархату продовжують антиукраїнську діяльність. Типовий представник «української церкви» Геннадій Шкіль пробує перекласти відповідальність за військові злочини рф на владу України. Служитель УПЦ моспатріархату, перебуваючи зараз під окупацією в Херсонській області, продовжує лити бруд на Україну й ігнорує злочини кремля у себе під носом.

    Шкіль звинуватив Арестовича у мовчанні про велику загрозу вторгнення. Хоча про вторгнення російської федерації говорили всі: від лідерів західних країн, до предстоятелів церков, в УПЦ Московського патріархату продовжували заспокоювати вірян, що, мовляв, це все страшилки і ніякої повномасштабної війни не буде. Захід просто «демонізує» росію.

    Речник УПЦ МП репостив заяви проросійського нардепа Вадима Новінського, мовляв, «війна лише в телевізорі», а намісник Києво-печерської лаври УПЦ МП Павел (Лебідь) казав, що «ніякої війни не буде».

    Постає логічне запитання. Чи буде Геннадій Шкіль таким послідовним і до представників УПЦ московського патріархату, які завіряли, що «війна віртуальна» і що її «взагалі не буде». Чи буде цей муд*к клясти кирила гундяєва, котрий благословив вбивати українців і говорити, що через нього і через УПЦ МП загинули багато людських життів? І взагалі, чи знайде він мужності визнати, що не через мовчання Арестовича, а через російських загарбників гинуть мирні жителі та наші захисники? Звісно ж ні. Жодних претензій до окупанта в нього не буде.

    Цей бородатий упир служив і буде служити ідеям московського патріархату, єдності України з рф у голій пристані херсонської області, яка тимчасово контролюється окупантом і видно дуже радіє, що прийшли «визволителі». Адже ні до початку повномасштабного вторгнення рф, ні після трагедії в Бучі та Бородянці, Шкіль не називає росіян окупантами, а керівництво рф – злочинцями. Очевидно, що для Шкіля, як і для очільника УПЦ МП Онуфрія, кіріл (гундяєв), який «благословляє» звірства російських загарбників, досі залишається «велікім гаспадіном» і «святейшим патріархом».

    Найсвіжіше

    Популярне