Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник «УПЦ МП» вважає, що війна між Росією і Україною є лише в телевізорі

    У РПЦвУ знову не визнають причетність Росії до окупації Криму та підтримки терористів в ОРДЛО. Речник «УПЦ МП» (Російської Православної Церкви в Україні) протоєрей Миколай Данилевчи підтримав думку проросійського народного депутата Вадіма Новинського і теж вважає, що війна між Росією і Україною є лише в телевізорі.

    Данилевич 15 лютого опублікував цитату думки Новинського у своєму каналі в Телеграмі.

    «Війна закінчиться так само як і почалася – у телевізорі. Вадим Новинський», – написав Данилевич.

    Водночас речник РПЦвУ опублікував відео із коментарем Новинського, який говорить, що «війна між Росією і Україною закінчиться, так само як і розпочалась — в телевізорі».

    18 лютого речник РПЦвУ Миколай Данилевич опублікував цитату із листа Росії до США. «Ніякого “російського вторгнення” в Україну, про що з осені минулого року заявляють на офіційному рівні США та їхні союзники, немає і не планується», – йдеться в цитаті, яку вирішив виділити служитель філії РПЦ в Україні.

    Таким чином речник РПЦвУ фактично заперечує російські злочини: окупацію Криму та окремих районів Донеччини і Луганщини. Заперечуючи агресію РФ проти України, в РПЦвУ вважають «внутрішньоукраїнським військовим конфліктом» події, що розпочались у 2014 році з окупації Криму.

    Схожу позицію (заперечення війни) постійно висловлює нардеп Олена Бондаренко, що з’являється у ЗМІ РПЦвУ та підтримує Моспатріархат в Україні. Вона також не вважає Росію ворогом і стала на захист РПЦ у Івано-Франківську та Хотині. Натомість ПЦУ вона не визнає за Церкву, а надання Томосу назвала боротьбою проти Церкви.

    Раніше У філії РПЦ в Україні вважають, що можуть допомогти із реінтеграцією окупованих Росією територій. Водночас РПЦвУ продовжують надавати всебічну підтримку російським окупаційним силам в Криму і ОРДЛО, освячуючи бойову техніку і відпрацьовуючи оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян, а також на військових навчаннях «Кавказ 2020». Тим часом в Україні РПЦвУ розповідає про миротворчість й прощення окупантів і навіть проводить форуми для «постраждалих від гонінь».

    Знімок з ТГ каналу речника РПЦвУ Данилевича
    Знімок з ТГ каналу Данилевича

    Найсвіжіше

    Популярне