Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    «Голуб миру» митрополит РПЦвУ Паканич виступив проти «пропаганди війни»

    На амвоні церкви у Святогірській лаврі «голуб миру» і один із організаторів форуму «Люди миру» у Святогірську митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) виступив проти «пропаганди війни».
    Раніше він порівняв себе із Христом, який зцілює, а секретаря РНБО із фарисеями, тепер він у країні, яка має окупований Крим і частину східних областей, виступає проти «пропаганди війни» і звертається до українців, а отже і до ЗСУ.
    Паканич у стилі гебельсівської пропаганди навів Біблійську цитату про миротворчість в той час, коли треба говорити про справедливий захист своїх територій і повернення їх. Характерно, що проросійське видання «Вєсті» в деталях описали цю «проповідь» Антонича.
    Замість того, щоб розказувати про святих воїнів, які зі страхом Божим захищали свій народ від ворогів, розказувати, що Біблія каже про захист вітчизни і свого народу, Антоній навмисне на шостому році війни говорить про миротворчість. Що це, як не прямий зрив морального духу українців і поширення поразницьких настроїв у суспільстві? Чи полетить цей «голуб миру» в ДНР і розкаже там про миротворчість? Чи розповість він своїй пастві як священники МП освячують зброю в Криму і ОРДЛО? Не сказав і про катування українських військових священником РПЦвУ. Чи зможе цей миротворець пояснити на проповіді чому на шостому році війни досі існує Московська церква в Україні?
    Антоній у Святогірську навіть зацитував Золотоустого, який говорить про гріховність ворожнечі між людьми. Тільки єрарх РПЦ не врахував того факту, що між Україною і російськими найманцями не побутова людська ворожнеча, а війна! Звісно, Паканич не згадав слів Золотоустого, де святий говорить про захист від окупантів, але Духовний Фронт України нагадає.
    Так, святитель Іоан Золотоуст каже: «Ти виставляєш приводом [для уникнення християнського життя] військову службу і кажеш: я – воїн і не можу бути набожним. Але хіба сотник не був воїном? А він каже Ісусові, що я недостойний, щоб Ти увійшов під стріху мою, але промов тільки слово, і видужає слуга мій (Мф. 8:8). І, здивувавшись, Ісус каже: Істинно кажу вам, і в Ізраїлі не знайшов Я такої віри (Мф. 8:10). Військова служба анітрохи не послужила для нього перешкодою».
    У Святогірську «голуб миру» цього звісно що не сказав… Зате в Росії, наприклад, РПЦ замість миротворчості культивує культ війни і будує навіть храми на честь цього і в кольори хакі. А в Україні РПЦ вигідно говорити про миротворчість, щоб підривати обороноздатність нашої держави. Пропаганда працює і з церковного амвону РПЦвУ говорять професійні маніпулятори і агенти кремля в рясах.

    Найсвіжіше

    Популярне