П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нардеп Бондаренко, яка не вважає Росію ворогом, стала на захист РПЦ у Івано-Франківську та Хотині

    Проросійський політик Олена Бондаренко, яка не вважає Росію ворогом, заявила, що українська державна влада офіційно взяла курс на «знищення православ’я в Україні».

    Такі висновки політик зробила на основі двох нещодавніх випадків в Івано-Франківську та Хотині. Нагадаємо, що РПЦ виселили з храму в Івано-Франківську, також місцева влада не стала продовжувати договір оренди храму із РПЦ в Хотині.

    Проросійський політик, Олена Бондаренко заявила, що українська влада, яка законним шляхом вчинила вищезгадані дії щодо РПЦвУ (були виграно справу проти РПЦвУ у Верховному Суді України), хоче знищити православ’я і бореться з Московським патріархатом «по бєспрєдєлу». Всі рішення українських судів, за її словами є «політичними». Тобто у вуха слухачів РПЦвУ вливається чергова порція брехні.

    «Причина в тому, що офіційним Києвом і деякою місцевою владою взято курс на деправослав’я України (викорінення православ’я, – ред.), знищення віри, яка зробила з нас велику слов’янську цивілізацію. Те, що допомогло нам заявити про себе на світовій арені, зберегти себе і душу в найважчі часи», – заявила Бондаренко.

    При цьому, Бондаренко не уточнила, що в Україні більшість православних відносять себе саме до Православної Церкви України, а не до філії РПЦ в Україні. Таким чином, навіть закриття цілої РПЦвУ ніяк не вплине на православ’я в Україні, адже залишатиметься Православна Церква України. Звісно такий розвиток подій не на руку проросійським політикам, які ПЦУ взагалі не вважають Православною Церквою.

    Натомість Бондаренко, як одна із діячів проросійського крила в Україні, відчуває ненависть до Української Автокефальної Церкви (ПЦУ) і негативно висловлюється щодо Томоса, який позбавив ПЦУ від адміністративного підпорядкування Кремлю.

    Бондаренко заявила, що створення ПЦУ і надання Томосу про автокефалію це боротьба із «устоями православ’я».

    Бондаренко, також погодилась із експертами РПЦвУ, що виконання рішення судів “кульгає”. Іронічно, що саме на виконання рішення Верховного Суду України, РПЦвУ в Івано-Франківську заставили виселитись із приміщення дитсадку. Таким чином саме представники РПЦвУ не хотіли виконувати рішення суду і противляться виконанню рішень судів.

    Хто така політик Олена Бондаренко?

    За даними Центру “Миротворець” Бондаренко є членом Партії Регіонів з 2006 року. Також вона активний учасник та натхненник Антимайдану у період Революції Гідності.

    20 лютого 2014 року Бондаренко заявила німецькій газеті «Der Spiegel», що правоохоронці діяли «недостатньо жорстко» при розстрілі захисників Майдану.

    В ефірі російського пропагандистського каналу Росія-24 на початку грудня 2017-го Бондаренко назвала Революцію гідності «гнилим майданом» і саме мирну революцію назвала причиною всіх проблем України.

    12 лютого 2018 року журналіст Дмитро Гордон зазначив, що вважає Росію ворогом, тому що вона вбиває українців. Бондаренко заявила, що він плутає свої особисті поняття з об’єктивністю. «Для мене Росія не ворог, і те, що відбувається в Росії стосовно українців, говорить про те, що вони до нас ставляться з симпатією», – сказала Бондаренко.

    Також Бондаренко називала «громадянською» війну на Сході України і заперечувала причетність Росії у вбивстві 14 тисяч українців. «… так, громадянська війна, вам брешуть про війну з Росією та щодо ворогів і друзів України та Росії», – заявила Олена Бондаренко.

    На початку 2021, вже як колишня народна депутатка від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що українські військові є «злочинцями».

    Саме такі люди «російського міра», як Бондаренко захищають інтереси Московського патріархату в Україні і займаються брехнею по прорсоійських ЗМІ.

    Найсвіжіше

    Популярне