Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди»

    9 травня священник РПЦвУ так званої «УПЦ» московського патріархату Геннадій Шкіль святкував разом із російськими окупантами «день побєди». Він радів російським загарбникам фотографувався разом із рашистами. Раніше Шкіль звинувачував українську армію в обстрілі мирних жителів та писав цілу низку антиукраїнських і брехливих публікацій.

    Відповідні фото із Шкілем опублікувала Олена Гнітецька.

    «…Я 20 років прожила в Херсоні, тому упевнено кажу, що знаю багатьох містян, заходи знімаю не вперше і можу порівнювати. Так, я вважаю, що більшу частину учасників мітингу було завезено. Херсонці були – але їх було мало. Це підтверджує і те, яким пустим стало місто в другій половині дня 9 травня 2022 року. Пустинні вулиці, відсутність транспорту, відсутність людей. Тільки поодинокі снайпери… Актори відіграли свою роль та поїхали», – написала вона.

    Разом із Геннадієм Шкілем прийшли його сини із «колодарськими стрічками» і прапором росії. На першому фото – настоятель храму «УПЦ» МП в м. Голій Пристані Геннадій Шкіль та його син Андрій – диякон «УПЦ» МП Святодухівського кафедрального собору м. Херсона і референт архімандрита Веніаміна (Величка), якого останній Синод призначив на вікарія Херсонської єпархії «УПЦ» МП, єпископа Скадовського.

    На другому фото – з георгіївськими стрічками та триколорами стоять інші двоє синів Шкіля – Назар і Антон (всередині і справа), чинні іподиякони митрополита Херсонського і Таврійського “УПЦ” МП Іоана (Сіопка).

    Священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль радів, коли містом йшло багато російських військових з автоматами і всюди по місту стояла військова техніка ЗС РФ.

    Синод «УПЦ» МП, який нещодавно збирався в Києві не засудив Шкіля за колабораціонізм і сприянню агресора. Натомість у РПЦвУ покарали священників, які приєднались до незалежної від агресора Православної Церкви України.

    В окупованому Херсоні були численні блокпости, а по місту з БТР-ми їздили рашисти. Також були автозаки, повні росгвардійців.

    Очолювали колону політики-зрадники – Володимир Сальдо, Стрємоусов Кирило, Журавко Олексій.

    «Хто вони, наші земляки, що пішли марширувати колоною з окупантами зі зброєю, що тиснули їм руки та посміхалися, що їли їх хліб з кашею, що кокетували з ними та допомагали робити російським ЗМІ сприятливу картинку щодо того, як росію хочуть в Херсоні? », – запитала пані Олена.

    Духовний Фронт України сподівається, що після визволення Херсону Геннадія Шкіля буде притягнено до відповідальності за співпрацю із російськими окупантами.

    Найсвіжіше

    Популярне