П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Почесті для вбивць і ґвалтівників: у Лимані родина місцевого священника «УПЦ» МП зустрічала з хлібом-сіллю російських окупантів

    В окупованому росіянами Лимані на Донеччини родина місцевого священника УПЦ МП Сергія Фоменка зустрічала загарбників хлібом-сіллю. Таким чином окупант в рясі із так званої «УПЦ» продемонстрував всю «українськість» цієї Церкви. Він неї залишилась хіба що назва.

    Мова йде про родину місцевого священнослужителя Свято-Лаврентіївського храму Ксенії Петербурзької, який належить до УПЦ московського патріархату, повідомляє видання «Патріот Донбасу».

    На відео, яке виклали окупанти, хліб-сіль російським окупантам вручає дружина настоятеля цього храму Ольга Фоменко.

    ЇЇ чоловік, Сергій Фоменко, обнімається з окупантами та благословляє їх.

    Як повідомляє видання, під час боїв за Лиман, дім цієї родини був зруйнований російською артилерією. Але вони все одно з радістю зустрічають загарбників.

    Як розповідають місцеві джерела, Сергій Фоменко підтримував бойовиків з угрупування Гіркіна, які діяли у Красному Лимані та Краснолиманському районі у 2014 році. Бойовики жили на території церкви, їх там годували. Біля храму був встановлений блокпост бойовиків.

    Фоменко навіть затримували правоохоронці через його сприяння терористам. Але це на мало для нього ніяких юридичних наслідків. Наразі невідомо, чи була якась кримінальна справа щодо нього у зв`язку з подіями 2014 року.

    Нагадаємо, священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також Глава рпц відзначився черговою цинічною брехнею про «миролюбну» росію.

    Найсвіжіше

    Популярне