Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Капітан ЗСУ Віктор Трегубов: Чому «українська» церква досі не вигнала колаборанта Шкіля в Херсоні

    Віктор Трегубов, капітан Збройних Сил України, фахівець з ІПСО, у мирному житті – відомий журналіст, блогер і один з лідерів «Демсокири» запитав в керівництва УПЦ МП, чому вони досі не вигнали ватника-колаборанта, священника УПЦ МП Геннадія Шкіля.

    «А, і ще. Тут УПЦ (МП) каже, що вона вже незалежна, самоправна та українська. У зв’язку з цим є питання. Є в Херсоні такий старий ватний гнійник, як Геннадій Шкіль, з попущєнія Божия місцевий протоієрей. Зараз він ллє сльози по загиблому гауляйтеру, твердить, що Україна – то провальний проект, а росіяни Херсон звільнили. У мене питаннячко до УПЦ. Ви ж, як самоправна українська церква, вже його вигнали? Чи готуєтесь виганяти? Може, отець Микола Данилевич знає?», – написав Трегубов у Фейсбуці.

    Він також припустив, що ЗСУ може Шкіля трішки покоцати, якщо завдання по звільненню Шкіля залишать нашим військовим. Віктор Трегубов попросив у такому разі не жалітись на гоніння православ’я.

    «Не буде заяв про переслідування дуже канонічного православ’я? Вибачте, дуже важливо знати», – іронізує капітан ЗСУ.

    Нагадаємо, у Польській Церкві відмовляють священникам ПЦУ у причасті як нехристиянам. Також на Волині ще одна рада просить заборонити УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне