Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині ще одна рада просить заборонити УПЦ МП

    Павлівська сільська рада, що у Волинській області, ухвалила визнати Українську православну церкву московського патріархату, що є частиною РПЦ, ворожою та скерували звернення до Президента України, Верховної Ради України, Волинської обласної військової адміністрації з вимогою заборонити її діяльність на території України.

    Про це повідомив депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч.

    “У той час, коли наші Герої, захисники та захисниці, гинуть на фронтах у війні з російським окупантом, хоробро відстоюючи незалежність та територіальну цілісність нашої країни, російська церква і далі спокійно править на наших теренах. Це – неприпустимо!”, – наголосив депутат.

    За його словами, також напрацювали план дій, аби максимально швидко усі парафії, що знаходяться у Павлівській територіальній громаді Волинської області, перейшли під юрисдикцію Православної Церкви України.

    “Дякую голові громади Андрій Сапожник, депутатському корпусу Павлівської сільської ради за позицію. Вони одні із перших – після Нововолинської міської ради та Володимирської міської ради – у окрузі прийняли таке важливе та актуальне рішення!” – зазначив Андрій Бокоч.

    Найсвіжіше

    Популярне