Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП в Херсоні розповів, як ЗСУ «воює за гей паради» і «вбиває мирних жителів»

    Священник “УПЦ” МП Геннадій Шкіль у своєму телеграм-каналі поширює кремлівську пропаганду щодо українських захисників. Він опублікував відео від російських пропагандистів про нібито обстріл житлового будинку ЗСУ. Шкіль цинічно підписав це відео: «ЗСУ люблять херсонців».

    У голові у цього «ватного» священника не з’явилась думка про те, що ЗС рф роблять в Україні, зокрема в Херсоні і скільки мирних жителів і дітей вбили рашисти з 2014 року.

    Також священник УПЦ МП Шкіль розмістив репост допису священника РПЦ Альвіана, який роздумував над питанням, що буде, якщо переможе Росія, або Україна.

    У перших рядках маячні російського пропагандиста йдеться про те, що українці воюють за можливість проводити гей-паради, а не за цілісність і недоторканість своєї країни, за свободу і майбутнє без рашистів.

    Що цікаво ні піп УПЦ МП Шкіль, ні отець Альвіан не згадують, що в росії теж є люди нетрадиційної орієнтації, а також зірки, які публічно пропагують її. Невже росіяни теж, за логікою цих пропагандистів з хрестами, воюють за геїв? Особливо кумедно про це чути від представників моспатріархату, якщо взяти до уваги гей-скандали в самій РПЦ і потужне гей-лоббі.

    Також піп УПЦ МП незадоволений тим, що «Хрещатиком знову ходитимуть факельні ходи», а все нелояльне населення Донбасу, Криму та інших регіонів нібито жорстко утискуватиметься. Якщо під нелояльним населенням йдеться про колаборантів на кшталт Шкіля, то так – буде не тільки утискатиметься, але і такі особи мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

    Також Шкіля турбує, що дітки у школі розучуватимуть «Батько наш Бандера, Україно мати», якщо росія програє у війні.

    Тобто замість того, щоб молитись чи хоча б ігнорувати російські наративи, Шкіль цілеспрямовано їх поширює. Всі ці роки Шкіль був і є кліриком «УПЦ» МП, але Онуфрій не заборонив його у служінні за гріх брехні та неналежну священицьку поведінку. Навіть догани ніхто не виписав. Таким ігноруванням колаборантів в рясах УПЦ МП показує свою латентну підтримку їм.

    Варто зазначити, що Геннадій Шкіль знаходиться в Голій Пристані на тимчасово окупованій Херсонщині. Як тільки ЗСУ деокупує ці населені пункти з високою ймовірністю цей «український» колаборант «УПЦ» МП втече разом із іншими окупантами, як це зробив митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов).

    Раніше Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також священник УПЦ похвалив окупантів за «звільнення від Заходу». Він виступав у Москві, де розказував як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи».

    Він є одним із тих священнослужителів УПЦ МП, які підтримують війну Росії на окупованій частині Херсонщини. У програмі, яка вийшла на ютуб-каналі Akaphist у серпні цього року, Шкіль називає війну Росії проти України «спецоперацією» і звинувачує в усьому українську владу, яку називає «нацистською».

    Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль / Фото: khogov.ru

    Найсвіжіше

    Популярне