Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові жахливі кадри з Ізюму показав фотограф, який до останнього знімав бої за Маріуполь

    Фотограф, який до останнього знімав бої за Маріуполь, показав нові жахливі кадри з Ізюму, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

    «Учора ввечері разом із українською владою знайшли біля захопленого міста Ізюм цвинтар з місцем масового поховання, на якому знаходилися сотні могил. Не зрозуміло, кого поховали на багатьох ділянках і як вони всі загинули, хоча свідки та український слідчий стверджують, що одні були застрелені, а інші загинули від артилерійського вогню, мін чи авіаударів», — написав у Facebook фотограф Євген Малолєтка 17 вересня.

    Після звільнення територій області від окупації місцеві мешканці почали давати свідчення про ворожі звірства. Навіть попередні результати розслідування жахають. Крім цього російські війська влаштували «свинарник» в храмі УПЦ МП на Харківщині. Також окупанти тримали полонених поряд із кімнатою з іконами.

    Щонайменше тисяча мирних мешканців Ізюма могли загинути навесні 2022-го внаслідок дій росіян. У місті знайшли масове поховання людей.

    Окупанти утримували і катували людей, зокрема, в Балаклії.

    Усі докази про причетність російської армії до воєнних злочинів та злочинів проти людяності нададуть міжнародній спільноті в рамках підготовки трибуналу проти рф.

    Найсвіжіше

    Популярне