Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські війська влаштували «свинарник» в храмі УПЦ МП і спихнули все на ЗСУ

    У звільненому після російської окупації Свято-Троїцького храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Мала Комишуваха недалеко від Ізюма росіяни влаштували свинарник.

    Пізніше під час огляду храму бійців ЗСУ шокував «військовий шпиталь» російських окупантів на Харківщині.

    «Це – Свято-Троїцький храм, на його території окупанти зробили шпиталь. Абсолютна антисанітарія, відсутність будь яких пригодних умов для надання медичної допомоги, страшенний “трупний” сморід свідчать про те, як насправді відносились навіть до своїх поранених кацапи», – так прокоментували у ЗСУ те, що побачили в храмі після рашистів.

    15 вересня на своєму каналі у телеграмі радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував відео з храму під Ізюмом. «Рашисти перетворили храм в Ізюмі на свинарник. Деталі: судячи з обстави, поранених прямо тут і відспівували їхні командири. Як заведено в орків – церква перетворилася на хлів. Українці за таких умов навіть тварин не тримають. Ніхто вже й не сумнівається, що «друга армія світу» прийшла до нас воювати з цивільним населенням, школами, лікарнями та церквами», – написав Геращенко.

    6 вересня у ранковому зверненні Генерального штабу повідомили, що Свято-Троїцький храм в селі Мала Комишуваха росіяни використовують як польовий шпиталь. 10 вересня українські військові звільнили Ізюм.

    Пізніше російські пропагандисти поширили у телеграмі відео Геращенка і сказали, що на ньому бійці ЗСУ. До дешевої брехні вдався Володимир Соловйов та канал «Мудрые мысли | Православный журнал» та «Сладков +».

    Мовляв, Збройні сили України влаштували у православному храмі брудну казарму, «святий вівтар зганьблений». Їх не зупинило те, що відео підписане @Pravda_Gerashchenko, тобто з телеграм-каналу радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

    «александр сладков нахабно спер мій ролик і почав стверджувати, що на свинарник Ізюмську церкву перетворили українські Захисники. Тварини настільки цинічні, що намагаються повісити свої злочини на нас», – прокоментував Антон Геращенко.

    Це не вперше російські пропагандисти приписують українським воїнам безлад, який насправді вчинила їхня армія. Та раніше хоча б не крали відео, зняте під час огляду українськими військовими звільненої від росіян території, зазначає Детектор медіа.

    14 вересня Антон Геращенко був в Ізюмі з групою іноземних журналістів під час підняття прапора за участі Володимира Зеленського.

    Фото: СтратКом ЗСУ

    Найсвіжіше

    Популярне