Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Колаборант-священник УПЦ МП Генадій Шкіль втік із Херсонщини до росії

    Колаборант-священник УПЦ МП Генадій Шкіль втік із парафії в Голій Пристані, Херсонської області до Ставропольського краю (росія). Відповідне відео він виклав в соцмережі ТікТок.  Раніше він запевняв, що росія в Херсоні — це «назавжди».

    “Зараз у зв’язку з евакуацією ми виїхали в росію і я можу знімати ТікТоки”, – сказав Шкіль.

    У коментарях він висловив впевненість, що це ненадовго і скоро він повернеться назад до Голої Пристані. «Поки є благословення митрополита Ставропольського служити в кафедральному соборі, коли забажаю», – зазначив він.

    Під відео Шкіля також назвали зрадником України, на що він відповів, що «Я і є Україна! Справжня, не нацистська!». Тобто в уяві священника УПЦ МП не нацисти – це ті, хто співпрацює з російськими загарбниками і виступає проти територіальної цілісності України.

    Крім того, Шкіль запевнив, що він нікого не зраджував, бо «з Херсонської області РФ виїхав далі до РФ».

    @akaphist ♬ MALINOVAYA LADA – GAYAZOV$ BROTHER$

    Хто такий священник УПЦ МП Геннадій Шкіль?

    Варто зазначити, що Геннадій Шкіль знаходився в Голій Пристані на тимчасово окупованій Херсонщині. Духовний Фронт України раніше припуска, що як тільки ЗСУ деокупує ці населені пункти з високою ймовірністю цей «український» колаборант «УПЦ» МП втече разом із іншими окупантами, як це зробив митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов). Останній втік в Білгородську область росії під час контрнаступу ЗСУ.

    Раніше Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також священник УПЦ МП Шкіль хвалив окупантів за «звільнення від Заходу». Він виступав у Москві, де розказував як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи». Шкіль, заявляв, що закатовані люди в Ізюмі – «це не поховання жертв масових репресій», а звичайнісінький цвинтар. В УПЦ МП проігнорували всі ці його вислови.

    Шкіль є одним із тих священнослужителів УПЦ МП, які підтримують війну Росії на окупованій частині Херсонщини. У програмі, яка вийшла на ютуб-каналі Akaphist у серпні цього року, Шкіль називає війну Росії проти України «спецоперацією» і звинувачує в усьому українську владу, яку називає «нацистською».

    Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, якого ліквідували партизани. Він вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди».

    У травні Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів. Геннадій Шкіль у своєму телеграм-каналі поширив кремлівську пропаганду щодо українських захисників. Він опублікував відео від російських пропагандистів про нібито обстріл житлового будинку зюоку ЗСУ. Шкіль цинічно підписав це відео: «ЗСУ люблять херсонців».

    Віктор Трегубов, капітан Збройних Сил України, фахівець з ІПСО, у мирному житті – відомий журналіст, блогер і один з лідерів «Демсокири» запитував у керівництва УПЦ МП, чому вони досі не вигнали ватника-колаборанта, священника УПЦ МП Геннадія Шкіля.

    Також УПЦ МП не покарала за колабораціонізм жодного єпископа, який співпрацював із рашистами.

    Найсвіжіше

    Популярне