Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП Шкіль заявив, що закатовані люди в Ізюмі – це звичайний цвинтар

    Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль, який зараз перебуває на тимчасово окупованій Херсонщині у своєму Телеграм-каналі заявив, що закатовані люди в Ізюмі – «це не поховання жертв масових репресій», а звичайнісінький цвинтар. В УПЦ МП знову проігнорували ці вислови.

    «Я так розумію, що український ЦІПСО (Центр Інформаційно-психологічних операцій, – прим. ред.) вирішив просто розкопати кладовище, тим самим поглумившись над тілами померлих?», – пише Шкіль. Він додав до свого допису посилання на російських пропагандистів «Z-операції», які називають катування «фейком».

    Служитель УПЦ МП також заперечує злочини рашистів, які спочатку до смерті катували людей в Ізюмі, а потім закопували. Натомість «священник» каже, що в похованих людей в Ізюмі нібито були всі ознаки християнського поховання.

    «Це була жінка, похована в труні, у неї був у руках хрестик, прохідна молитва, хустинка і віночок на голові тощо. Тобто, з точки зору православного священника, жінку було поховано за всіма правилами православного поховання. Щось не схоже на поховання в Бабиному Яру, Биківні та ін. місцях поховань жертв масових репресій», – бреше Шкіль.

    Як бачимо, священник так званої «української» Церкви не тільки прикриває злочини рашистів, не визнає катувань, але навіть перекидає вину на Українську сторону, яка ці злочини росіян проти мирного населення виявляє і документує. Шкіль каже, що ексгумація закатованих – це «глумлення над тілами померлих», які поховані по християнське.

    Злочини рашистів над мирними жителями в Ізюмі

    Варто зазначити, що станом на вечір понеділка, 19 вересня, експерти Нацполіції ексгумували вже 146 тіл жертв російської агресії. Більшість ексгумованих, за інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, цивільні особи, зокрема 2 дітей. У частини загиблих – ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв’язаними руками та слідами катувань. У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення.

    Тимчасова окупація Ізюма тривала з 7 березня до 10 вересня 2022 року. П’ять місяців збройні формування рф здійснювали масовані обстріли міста та його околиць з різних видів зброї, убивали та катували місцевих жителів.

    За даними правоохоронців, на звільнених від росіян територіях Харківської області виявлено вже 11 катівень, шість із них – у місті Ізюм.

    У Харківській області з 6 вересня від російських загарбників звільнено близько 8500 квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та близько 150 тисяч людей.

    Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль вже не вперше працює на росію

    Варто зазначити, що Геннадій Шкіль знаходиться в Голій Пристані на тимчасово окупованій Херсонщині. Як тільки ЗСУ деокупує ці населені пункти з високою ймовірністю цей «український» колаборант «УПЦ» МП втече разом із іншими окупантами, як це зробив митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов). Останній втік в Білгородську область росії під час контрнаступу ЗСУ.

    Раніше Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також священник УПЦ похвалив окупантів за «звільнення від Заходу». Він виступав у Москві, де розказував як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи».

    Він є одним із тих священнослужителів УПЦ МП, які підтримують війну Росії на окупованій частині Херсонщини. У програмі, яка вийшла на ютуб-каналі Akaphist у серпні цього року, Шкіль називає війну Росії проти України «спецоперацією» і звинувачує в усьому українську владу, яку називає «нацистською».

    Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, якого ліквідували партизани. Він вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди».

    У травні Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів. Нещодавно Шкіль у своєму телеграм-каналі поширив кремлівську пропаганду щодо українських захисників. Він опублікував відео від російських пропагандистів про нібито обстріл житлового будинку зюоку ЗСУ. Шкіль цинічно підписав це відео: «ЗСУ люблять херсонців».

    Віктор Трегубов, капітан Збройних Сил України, фахівець з ІПСО, у мирному житті – відомий журналіст, блогер і один з лідерів «Демсокири» запитував у керівництва УПЦ МП, чому вони досі не вигнали ватника-колаборанта, священника УПЦ МП Геннадія Шкіля.

    Також УПЦ МП не покарала за колабораціонізм жодного єпископа, який співпрацював із рашистами.

    На фото настоятель храму “УПЦ” МП в м. Голій Пристані Геннадій Шкіль
    Також на фото – син Шкіля Андрій – диякон “УПЦ” МП Святодухівського кафедрального собору м. Херсона і референт архімандрита “УПЦ” МП Веніаміна (Величка), якого останній Синод призначив на вікарія Херсонської єпархії РПЦвУ, єпископа Скадовського.

    Найсвіжіше

    Популярне