Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    МКІП про «канали Медведчука»: Іноземна пропагандистська машина

    Рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів, що називають себе українськими – давно зріло в суспільстві та у більшості журналістської спільноти. Йдеться про NewsOne, ZIK, «112 Україна» та їхнього бенефіціара – Тараса Козака, хоча всі при цьому називали їх «медведчуківськими».

    Про це заявив міністр культури ті інформаційної політики Олександр Ткаченко.

    «Цей кейс є винятковим, але вчасним. І не тільки через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України цих інструментів пропаганди Кремля. Але й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції», – заявив міністр.

    Він впевнений, що у Москві вже готують методички про «наступ на свободу слова в Україні» та «знищення вільної преси».

    «Хочу попередити: ці телеканали – не звичайні телевізійні мовники. Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні і опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля. Тому рішення РНБО – симетричне на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на нашу свободу та незалежність», – наголосив Олександр Ткаченко.

    За його словами, це логічне завершення розслідування Тимчасової слідчої комісії, у якій Олександр Ткаченко брав участь ще під час роботи народним депутатом. Тоді депутати з’ясовували, як відбувалися оборудки під час зміни власників телеканалів 112, ZIK та NewsOne, які сьогодні належать одній людині – правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку. Ці напрацювання стали кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та завадили інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил.

    “А свобода слова та права людини для цієї країни – ключове. Їх і варто відстоювати аби не допустити загрозу національній безпеці, безпеці громадян нашої країни та порушення європейських стандартів”, – підсумував міністр.

    Найсвіжіше

    Популярне