Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП в Херсоні Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка

    Херсонський телеканал “ВТВ Плюс”, власників якого підозрюють у колабораціонізмі, показав репортаж з похорон представника так званої окупаційної адміністрації, зрадника Дмитра Савлученка, про це повідомляє stopcor.org.

    Примітно, що церемонія прощання і відспівування колаборанта відбулась у Святодухівському кафедральному соборі «УПЦ» московського патріархату. А провів її ще один зрадник – настоятель одного з храмів у Голій Пристані на Херсонщині Геннадій Шкіль, відомий своєю антиукраїнською злочинною діяльністю.

    Священник УПЦ МП Шкіль одним із перших подав документи на отримання російського громадянства у паспортному столі Олешок, який загарбники “відкрили” 27 червня.

    Свої дії настоятель начебто мотивував “терактом, який відбувся у Херсоні”. Йдеться імовірно саме про загибель Савлученка, який був ліквідований 24 червня.

    Похорон зрадника / скриншот із відео

    Крім того, Шкіль неодноразово називав керівництво УПЦ “розкольниками” й проповідував проросійські ідеї.

    На похороні зрадника Савлученка також помітили його “колегу” Кирила Стремоусова – він, мабуть уже за звичкою, знову був у бронежилеті.

    Нагадаємо, у Херсоні вранці у п’ятницю, 24 червня пролунав вибух: було підірвано автомобіль колаборанта – Дмитра Савлученка. Останній загинув на місці.

    Нагадаємо, раніше у Запорізькій області священник УПЦ МП представив окупаційного псевдомера. Також священник «УПЦ» МП Геннадій Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди».

    Фото з місця ліквідації:

    Найсвіжіше

    Популярне