Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей УПЦ (МП) в день Різдва молився за російські війська в Казанському храмі

    7 січня вікарій Київської єпархії УПЦ в єдності з Московським патріархатом єпископ “Макарівський” Гедеон (Харон) звершив всенічне бдіння в Казанському (Татарстан, рф) чоловічому монастирі Російської Православної Церкви у співслужінні митрополита РПЦ Казанського і Татарстанського Кіріла.

    Про це повідомляє офіційний сайт Казанської єпархії РПЦ, передає Духовний Фронт України.

    Як зазначили на сайті, під час богослужіння «були піднесені молитви за російське воїнство і за мир».

    Окрім цього, було зачитане послання Московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який підтримує війну рф проти України.

    Це не останнє богослужіння єрарха УПЦ (МП) якого досі не заборонили в служінні в цій Церкві. Згідно з інформацією на сайті Татарстанської митрополії РПЦ, Гедеон (Харон) перебуває в рф вже понад два роки. 23 січня 2021 року про його перебування в рф з’являється перша згадка на сайті РПЦ.

    7 січня цього року Гедеон був на “святковій Літургії” в столиці Татарстану, суб’єкта країни агресора.

    Ні очільник УПЦ (МП) Онуфрій, ні Синод УПЦ (МП) не застосував ніякого покарання щодо любителя країни агресора, який вважає нормальним молитись за російські війська і перебувати в росії, яка спустошує Україну.

    Раніше УПЦ (МП) лише призначала на місце втікачів-єрархів нових єпископів. У випадку із єпископом “Макарівським” навіть цього не було зроблено, хоча Макарівський район один із найбільше знищених районів України.

    Що цікаво, раніше єпископ Гедеон служив у храмі біля Національного музею історії України в Києві, який зараз хочуть знести через незаконну забудову. Він занесений до бази «Миротворця» і з’являвся в Україні у 2020 році після того, як скандальний апеляційний суд підтвердив українське громадянство Гедеона (Харона).

    Єрарх УПЦ (МП) в росії на богослужінні / на фото зліва
    Єрарх УПЦ (МП) в росії на богослужінні / на фото справа
    Гедеон і Онуфрій

    Найсвіжіше

    Популярне