П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Євстратій розповів, що вакцинація не є порушенням релігійних норм

    Архієпископ Православної церкви України Євстратій (Зоря) в інтерв’ю “Укрінформу” вкотре торкнувся таких важливих та актуальних тем сьогодення, як вакцинація та протиепідеміологічні заходи та роз’яснив позицію церкви щодо вказаних питань.

    “Вакцинація, як процедура, не є порушенням релігійних норм і правил. Але, ми ж розуміємо, що не може церква, вона не має просто таких інструментів, компетенції і, відповідно, повноважень давати оцінку якості процедури вакцинації, конкретної вакцини чи конкретного випадку. Це є компетенція органів охорони здоров’я, держави, і тому, розрізняючи ці компетенції, ми можемо діяти спільно, ефективно і допомагати одне одному в розв’язанні проблем”, – справедливо зауважив ієрарх ПЦУ.

    Він також сказав, що ця ситуація стосується і носіння захисних масок.

    “Церква від початку сказала, що потрібно дотримуватися тих рекомендацій, які органи охорони здоров’я надають для збереження нашого здоров’я. Якщо вони рекомендують носити маски, то ми повинні їх носити. Але це не означає, що маска чи дезінфекція є панацеєю, і вони самі по собі можуть врятувати нас від пандемії, і виключно на них чи на вакцинацію треба покладати свою надію”, – зазначив архієрей.

    Архієпископ Євстратій (Зоря) принагідно нагадав, як суспільство з подивом спостерігало події річної давності, коли деякі церкви відверто ігнорували цю небезпеку, коли вже закликала і держава, й інші конфесії дотримуватися відповідних правил – а вони їх ігнорували.

    Повідомляється, що повний текст інтерв’ю архієрея ПЦУ доступне на сайті “Укрінформу”.

    Найсвіжіше

    Популярне