П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська Церква «відкомандирувала» священників так званої «УПЦ МП» із України до Німеччини та Британії

    Синод Російської Православної Церкви, який тривав у Москві 23-24 вересня, відправив за межі України двох священників Київської єпархії так званої «УПЦ МП», що називає себе самоврядною і навіть «самостійною», хвалячись грамотою Моспатріарха від 1990-х років.

    Про це йдеться в рішенні Синоду РПЦ в журналі №84.

    «Протоєрея Володимира Неймана, заштатного клірика Київської єпархії, спрямувати в розпорядження керуючого Берлінсько-Німецької єпархії», – йдеться в постанові Російської Церкви.

    Аналогічне рішення було ухвалено і щодо протоєрея Віталія Поліщука, клірика Київської єпархії РПЦвУ. Того вирішили «направити в розпорядження керуючого Сурозькою єпархією», тобто до Великобританії. Перед відповідними рішеннями Синод РПЦ заслухав повідомлення Московського патріарха Кіріла (Гундяєва).

    Нагадаємо, РПЦ хоче скинути патріарха Варфоломія і створити своє, паралельне «православ’я». Також у РПЦ хочуть переписати канони Церкви і організували 16-17 вересня конференцію з питання «першості та соборності». Після вищезгаданої конференції, речник РПЦвУ подякував РПЦ «за захист православ’я» і за нападки на Варфоломія. Одночасно з цим, за словами воєнно-політичного експерта Олександра Коваленка, російські спецслужби розгорнули нову інформаційну атаку проти Вселенського патріарха і порівнюють його з Гітлером. Професор Юрій Чорноморець назвав «виття на болотах» конференцію РПЦ проти патріарха Варфоломія. Релігієзнавець Дмитро Горєвой заявив, що московські заяви про втручання Варфоломія в іншу Церкву не відповідають дійсності.

    23 вересня у Москві відбувся Синод на якому РПЦ розпочала підготовку до атаки на патріарха Варфоломія і ПЦУ. Також в синоді взяв участь очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський). Тому священник ПЦУ, підкреслив, що РПЦвУ не українська церква, якщо Онуфрій бере участь у Синоді РПЦ. 

    На Синоді РПЦ прийняла рішення розколювати православ’я в Африці, де буде створюватись антиканонічна паралельна єрархія. РПЦ планує переманювати священників Александрійського Патріархату до Моспатріархату. За словами релігійного експерта Олександра Єфременка розколює православ’я Москва, але звинувачує у цьому Константинополь. Він також описав, як РПЦ розколює Православну Церкву на прикладі Александрійського Патріархату.

    Також на Синод РПЦ проголосив «заборону Варфоломію виступати від імені всього православ’я», чим перевищив свої канонічні повноваження. Вони також офіційно визнали Україну своєю територією і продовжують не визнавати надання Томосу ПЦУ від патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне