П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ: РПЦвУ – не українська церква, якщо Онуфрій бере участь у Синоді РПЦ

    Священник ПЦУ Іван Сидор поставив на своїй сторінці в соцмережі питання: чи може Предстоятель Української Православної Церкви бути членом Синоду Російської Православної Церкви?

    Він опублікував фото, на якому митрополит Онуфрій бере участь у Синоді Російської Православної Церкви, а очолює Синод – патріарх Московський Кіріл (Гундяєв).

    «Що ж це за така Українська Церква? І скільки ще потрібно доказів, що це частина Російської Церкви в Україні? Хіба Митрополит Епіфаній бере участь у Синодах інших Церков? Очевидно, що ні. Бо дійсно є Предстоятелем Української Православної Церкви. З центром у Києві. З Томосом про автокефалію Церкви в руках», – підсумував священник ПЦУ.

    Нагадаємо, 23 вересня у Москві відбувся Синод, на якому РПЦ розпочала підготовку до атаки на патріарха Варфоломія і ПЦУ. Раніше “Духовний Фронт України” писав, що з метою протидії Вселенській патріархії РПЦ провела 16-17 вересня конференцію з питання “першості та соборності”. Після вищезгаданої конференції, речник РПЦвУ подякував РПЦ “за захист православ’я” і за нападки на Варфоломія.

    Одночасно з цим, за словами воєнно-політичного експерта Олександра Коваленка, російські спецслужби розгорнули нову інформаційну атаку проти Вселенського патріарха, порівнюючи його з Гітлером. Своєю чергою професор Юрій Чорноморець назвав “виттям на болотах” конференцію РПЦ проти патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне