Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ хочуть переписати канони Церкви і розпочали конференцію з питання «першості та соборності»

    У Московському патріархаті незадоволені втратою впливу в православ’ї і хочуть переписати канони, якими Церква керується дотепер, вирішуючи різні питання та територіальні суперечки. 16 вересня в Сергіївському залі храму Христа Спасителя в Москві розпочалась конференція «Світове Православ’я: першість і соборність у світлі православного віровчення», повідомили на офіційному сайті РПЦ.

    У Російські православній Церкві кажуть, що метою конференції є обговорення таких питань, як першість, соборність, порядок дарування автокефалії. Тобто ті питання, які мали обговорюватись на Всеправославному Критському соборі у 2016 році за участі всіх православних Церков, але РПЦ відмовились від участі саме через те, що там мали обговорювати порядок дарування автокефалії.

    Тепер, коли в РПЦ побачили, що втрачають свій вплив і авторитет, вирішили переписати канони «під себе», щоб хоч якось залучити на свою сторону духовенство із інших Помісних Церков. Адже у РПЦ розуміють, що не всіх єрархів вдасться купити, декого можна обдурити замовними дослідженнями із однобоким розглядом українського церковного питання. Крім того, свою брехню їм потрібно хоч якось аргументувати.

    Зазначається, що в Росії виступлять клірики РПЦ, які проводять своє служіння в Україні. Тобто духовенство РПЦвУ поїде до країни агресора, лобіювати і захищати Московський патріархат.

    Конференцію відкриє Московський патріарх Кірил, а з пленарною доповіддю виступить голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфеєєв).

    Два дні, 16 і 17 вересня, у РПЦ будуть обговорювати який поганий Вселенський патріархат і звинувачувати його у всіх своїх промахах. Ймовірно питання порушення канонів єрарахами РПЦ і анексія Київської митрополії Моспатріархатом навіть не будуть підняті на конференції. Очевидно, що каноністів із Вселенського патріархату на конференцію не покликати, щоб не почути альтернативних думок, які відрізняються від точки зору Кремля і спростовують всю їх «канонічність» та «науковість».

    За підсумками проведення конференції РПЦ планує видати пропагандистський збірник доповідей її учасників російською мовою.

    Нагадаємо, глава МЗС РФ лобіює інтереси РПЦвУ і знову звинувачує США у тиску на інші Помісні Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне