Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ подякували РПЦ «за захист православ’я» і за нападки на Варфоломія

    Заступник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич виступив на конференції (відеозв’язком), організованій РПЦ в Москві, і націленій проти дій Вселенського Патріархату.

    Про це повідомляє пресслужба Моспатріархату.

    Данилевич зазначив, що збірник який має на меті осудити патріарха Варфоломія і ПЦУ та переписати канони Церкви, підготовлений в Москві й був представлений в Києві. За словами представника РПЦвУ, збірник викликав «дуже великий інтерес».

    Згадуючи ситуацію, пов’язану з діями Константинопольського патріарха в Україні, Данилевич зазначив: «Минуло понад два роки з трагічних для нас подій. Зараз, коли пристрасті вщухли і вляглися, настав час спокійно осмислити кризові теми в міжправославних стосунках, еклезіологічні питання, йти саме по церковному, а  політичному шляху. Це дійсно дуже важливо».

    Одночасно речник РПЦвУ визнав, що розкольницьку діяльність РПЦ і їх намагання скликати Амман 2.0 інші Помісні Церкви не підтримують. З усім тим Данилевич подякував Російській Церкві, яка причетна до розв’язання війни в Україні і підтримувала російських військових найманців в Криму і ОРДЛО.

    «Велике спасибі за цю працю і за сьогоднішню конференцію, за те, що Російська Православна Церква стоїть флагманом православного світу у відстоюванні канонічного порядку. Дай Боже, щоб надалі всі ці праці привели до розв’язання проблем, які у нас є», – резюмував представник РПЦ в Україні.

    Нагадаємо, раніше Глава МЗС РФ лобіював інтереси РПЦвУ і звинуватив США у тиску на інші Помісні Церкви. За словами експерта РПЦ хоче скинути патріарха Варфоломія і створити своє, паралельне «православ’я».

    Найсвіжіше

    Популярне