Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ проголосила «заборону Варфоломію виступати від імені всього православ’я»

    У Москві взялись до осудження Вселенського патріарха Варфоломія, який надав томос Православній церкві України і об’єднав українське православ’я. Проте для Москви це страшний злочин, адже вона втрачає вплив над душами і розумом українців. Саме тому на синоді РПЦ в Москві, на якому також брав участь очільник РПЦвУ Онуфрій, заявили, що «патріарх Варфоломій більше не може виступати від імені всього православ’я».

    Про це йдеться в рішеннях Синоду РПЦ, зокрема в журналі №60.

    «…Патріарх Варфоломій втратив довіру мільйонів віруючих. Підкреслити, що в умовах, коли більшість православних віруючих світу не перебуває з ним у церковному спілкуванні, він більш не має права виступати від імені всього світового Православ’я і представляти себе його лідером», – заявили в Моспатріархаті.

    Варто зазначити, що за умови відсутності будь-яких канонічних чи законних причин в Москві знову вирішили, що вони можуть давати оцінки діям Вселенського патріархату і щось забороняти.

    Там також заявили, що патріарх Варфоломій, на їх думку, «підтримав розкол в Україні», коли організував Об’єднавчий собор, на який саме московські єрархи не прийшли. Дуже влучно можна це охарактеризувати словами релігійного експерта Олександра Єфременка. Він, ще за кілька днів до цих подій говорив, коментуючи конференцію РПЦ в Москві, що «розколює православ’я Москва, але звинувачує у цьому Константинополь».

    Варто додати, що не тільки в Україні РПЦ прагне розколювати православ’я, але вони взялись за Африканський континент, де священнодіє Александрійська Православна Церква, яка визнала ПЦУ, ще у 2019 році.

    З тих під патріарху Феодору ІІ приходять погрози з боку Московського патріархату про те, що до них, нібито звертаються сотні священників, які хочуть перейти до Моспатріархату. Такі заяви звучали майже щопівроку. І тепер знову на синоді РПЦ офіційно оголосила курс на розкол не тільки Українського православ’я, але і на розкол Александрійського патріархату – другої по честі Церкви, після Вселенського патріархату.

    Не варто забувати, що і на Кіпрі агенти впливу ГРУ та РПЦ каламутять уми місцевих єрархів. Особливо відзначився і став «корисним ідіотом» для РПЦ митрополит Никифор, який поїхав на конференцію в Москву де назвав «розкольниками» всіх, хто визнає ПЦУ.

    З усім тим, в РПЦвУ не бояться хвалитись співслужінням із єрархами Кіпрської Церкви, що визнала ПЦУ, що чудово демонструє їхні неабиякі «знання» в царині богослів’я, якщо послуговуватись їхньою ж логікою про «розкольницьку» ПЦУ.

    Також РПЦ працює на Єрусалимському напрямку, щедро роздаючи хабарі і будуючи там церкви. Аналогічно на Газпромівські гроші будуються храми і у Сербії. Тож, станом на сьогодні, на боці РПЦ грають тільки гроші, а не канони, церковні правила чи істина. Ісус Христос казав, що він є істина і ті хто пізнають істину стануть вільні, проте чи можуть бути вільними і учнями Ісуса Христа, що використовують підкуп і шантаж задля власних цілей і задля розколу світового православ’я?


    Нагадаємо, у РПЦ прагнуть дещо видозмінити канони Церкви, для чого організували 16-17 вересня конференцію з питання «першості та соборності». Після вищезгаданої конференції, речник РПЦвУ подякував РПЦ «за захист православ’я» і за нападки на Варфоломія.

    Одночасно з цим, за словами воєнно-політичного експерта Олександра Коваленка, російські спецслужби розгорнули нову інформаційну атаку проти Вселенського патріарха і порівнюють його з Гітлером. Своєю чергою, релігієзнавець Дмитро Горєвой заявив, що московські заяви про втручання Варфоломія в іншу Церкву не відповідають дійсності.

    23 вересня у Москві відбувся Синод на якому РПЦ розпочала підготовку до атаки на патріарха Варфоломія і ПЦУ. У синоді взяв участь очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський).

    Найсвіжіше

    Популярне