П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій прислужує інтересам Москви, яка вже сім років вбиває українців

    Днями з офіційних ресурсів РПЦвУ стало відомо, що митрополит і очільник «УПЦ МП» Онуфрій (Березовський) взяв участь у Синоді, на якому РПЦ розпочала підготовку до атаки на патріарха Варфоломія і ПЦУ. Російська Церква є прислужницею імперським амбіціям Кремля і виходить, що Онуфрій їй допомагає, якщо він не соромиться брати участь в організованих Синодах РПЦ в Росії, що вбиває українців сьомий рік.

    Ані Московський патріархат, ані особисто Онуфрій не звинуватили РФ у розв’язанні кровопролиття, війни, вбивств та інших гріхах, які б християни мали викривати і засуджувати. Навпаки, на сьомому році війни з Російською Федерацією Онуфрій безперешкодно бере участь в заходах, спрямованих проти незалежної Української Церкви, проти ПЦУ і патріарха Варфоломія, що доклав зусиль до автокефалії ПЦУ.

    Фото: РПЦвУ / Онуфрій на Синоді РПЦ 23 вересня 2021 року

    Таким чином Онуфрій не може називатись проукраїнським релігійним лідером, а очолювана ним структура мати назву «УПЦ». У листопаді цього року планується Архієрейський собор РПЦ, на якому Онуфрій, ймовірно, виступить, захищаючи інтереси не України, яка прагне мати незалежну від Кремля Церкву, а Москви, яка робить все, щоб цього не було. В Україні ж, РПЦвУ теж працює на російського агресора і судиться з українськими парафіянами, що забажали приєднатись до Православної Церкви України.

    Бачимо, що нічого нового пропагандисти РПЦвУ не можуть вигадати, тим не менше вони хочуть винести свої побрехеньки на новий рівень – закріпити його на архієрейському синоді РПЦ. Їм не подобається той факт, що Українське православ’я почало віддалятись від Росії і може собі дати раду без неї, але верхівка РПЦ в Україні прагне зупинити цей процес і є союзником Росії в цій справі. Глава МЗС РФ Сергей Лавров ледь не щомісяця виступає із критикою патріарха Варфоломія і США. Здавалось, до чого тут держапарат до церкви? Але як бачмо, навіть в Росії визнають, що Церква відіграє важливу роль в гібридній війні і якщо Російська Церква в Україні перестане працювати на агресора, то Росії відрубають частину щупальців, якими вона утримує українців у своєму «русском мірє».

    Не дарма, єрарх РПЦвУ, який відповідає за капеланів, поїхав до Італії вшановувати там Алєксандра Нєвского. Не дарма в Почаївській лаврі друкують молитовники з молитвами «за батьківщину нашу Росію». Все це має на меті утримати українців в тенетах РФ, навіть в незалежній Україні і наша Українська держава має зробити все щоб цього не було.

    Найсвіжіше

    Популярне