П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Обстріляли храм священника-колаборанта УПЦ МП, який виступав за «рускій мір»

    Священник-колаборант із УПЦ в єдності з МП Геннадій Шкіль у своєму Телеграм-каналі повідомив про обстріл храму в Голій Пристані (Херсонщина), де раніше він проводив проповіді і Богослужіння.

    На Шкіля посилаються пропагандисти УПЦ МП із “Союзу православних журналістів”, при цьому останні ігнорують слова колаборанта про те, що стріляли нібито ЗСУ. Інцидент трапився 3 січня.

    За словами Шкіля, особливо сильно пошкоджено частину храму, де розташований вівтар та різдвяний вертеп.

    Гола Пристань знаходиться під тичасовою окупацією російських загарбників, яких і підтримував Геннадій Шкіль. Щоправда, сам священнослужитель УПЦ МП вирішив втекти із свого храму до Ставропольського краю (росія) під час контрнаступу ЗСУ на Херсонщину. УПЦ МП ніяк не критикує антиукраїнську діяльність Шкіля, попри те, що він роздумував, як Дух Святий покине «УПЦ» МП.

    Хто такий священник УПЦ МП Геннадій Шкіль?

    Варто зазначити, що Геннадій Шкіль знаходився в Голій Пристані на тимчасово окупованій Херсонщині. Духовний Фронт України раніше припуска, що як тільки ЗСУ деокупує ці населені пункти з високою ймовірністю цей «український» колаборант «УПЦ» МП втече разом із іншими окупантами, як це зробив митрополит Ізюмський Єлисей (Іванов). Останній втік в Білгородську область росії під час контрнаступу ЗСУ.

    Раніше Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Також священник УПЦ МП Шкіль хвалив окупантів за «звільнення від Заходу». Він виступав у Москві, де розказував як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи». Шкіль, заявляв, що закатовані люди в Ізюмі – «це не поховання жертв масових репресій», а звичайнісінький цвинтар. В УПЦ МП проігнорували всі ці його вислови.

    Шкіль є одним із тих священнослужителів УПЦ МП, які підтримують війну Росії на окупованій частині Херсонщини. У програмі, яка вийшла на ютуб-каналі Akaphist у серпні цього року, Шкіль називає війну Росії проти України «спецоперацією» і звинувачує в усьому українську владу, яку називає «нацистською».

    Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, якого ліквідували партизани. Він вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди».

    У травні Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів. Геннадій Шкіль у своєму телеграм-каналі поширив кремлівську пропаганду щодо українських захисників. Він опублікував відео від російських пропагандистів про нібито обстріл житлового будинку зюоку ЗСУ. Шкіль цинічно підписав це відео: «ЗСУ люблять херсонців».

    Віктор Трегубов, капітан Збройних Сил України, фахівець з ІПСО, у мирному житті – відомий журналіст, блогер і один з лідерів «Демсокири» запитував у керівництва УПЦ МП, чому вони досі не вигнали ватника-колаборанта, священника УПЦ МП Геннадія Шкіля.

    Також УПЦ МП не покарала за колабораціонізм жодного єпископа, який співпрацював із рашистами.

    Шкіль на проросійському виступі

     

    Найсвіжіше

    Популярне