Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Криму священник РПЦвУ дав настанови російським військовим окупантам

    У кінці жовтня у Криму священник Московського Патріархату так званої «УПЦ МП» дав настанови російським військовим окупантам, які зараз перебувають в резерві та забезпечують окупацію півострова російськими військами.

    Про це йдеться на офіційному сайті Кримської єпархії РПЦвУ.

    Зараз в Криму тривають збори резервістів на базі 810 окремої гвардійської бригади морської піхоти Російської Федерації. Перед відправкою на полігон “Опук” російські окупанти з резерву «отримали благословення та напутні слова» у військовому храмі святого князя Алєксандра Невського від настоятеля храму, помічника командира бригади по роботі з військовослужбовцями протоєрея РПЦвУ Сергея Полівцева.

    Нагадаємо, в Україні відкрили справу на росіянина, який агітував дітей в Криму вступати в лави ЗС РФ. Також тримає військова окупація росіянами Кримського півострова — території України. Зараз в Криму продовжує діяти так звана «УПЦ МП», яка не соромиться там називатись просто Московським Патріархатом, тобто вже давно привела свою назву у відповідність до суті.

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також благословляли «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Каліник (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Також Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами. Крім цього кримська єпархія РЦПвУ закликала до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей» і  анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія».  У травні 2021 року в окупованому Криму священник так званої «УПЦ» благословив військових ЗС РФ перед «відрядженням».

    У кінці травня Кримська єпархія «УПЦ МП» благословила російських окупантів на «ратну службу», поки їх колеги в Європі жалілись на «утиски».

    У червні в Криму служителі «УПЦ МП» окропили освяченою водою російських окупантів з нагоди 192 річниці Костянтинівської батареї. В Ялті митрополит РПЦвУ Лазар, благословив участь в фестивалі «Російської культури в Криму»

    У серпні, поки РПЦвУ мітингувала під ВРУ, в Криму вона встигла освятити «кортики» юних російських окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне