П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Криму священник так званої «УПЦ» благословив військових ЗС РФ перед «відрядженням»

    У тимчасово окупованому Криму так звана «УПЦ» (РПЦвУ) продовжує прислуговувати російським окупантам.

    19 травня в бригаді берегової оборони РФ відбувся мітинг, присвячений відряджанню російських військ у далеке відрядження. У заході взяв участь помічник благочинного Севастопольського округу по роботі з віруючими військовослужбовцями протоєрей Василь Гумаров. 

    Про це повідомляють на офіційному сайті «Севастопольського благочиння УПЦ МП» (РПЦвУ).

    Священник сказав напутнє слово російським військовослужбовцям і благословив їх.

    Це вже не перший випадок діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Фото: hersones.org

    Ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”. На початку травня той же Каліник разом із окупантами РФ в Криму відкрив музей «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії».

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

     Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами. Також кримська єпархія РЦПвУ закликала до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей» і  анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія».

    Фото: РПЦвУ / святкування «возз’єднання Криму з Росією». / 18 березня 2021 рік.

    Найсвіжіше

    Популярне