П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини»

    У тимчасово окупованому півострові Крим 20 лютого на мисі Кришталевий священник РПЦвУ (так званої «УПЦ МП») благословив військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації на «захист батьківщини».

    Про це повідомляє сайт Севастопольського благочиння Московського патріархату.

    «У мітингу взяв участь помічник благочинного Севастопольського церковного округу по роботі з віруючими військовослужбовцями протоієрей Василь Гумаров. Священик виступив перед військовослужбовцями з вітальною промовою, благословив воїнів на добре і чесне служіння Батьківщині», – йдеться у повідомленні.

    Фото: hersones.org

    Нагадаємо, У РПЦвУ виступили проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України.

    Варто зазначити, що, релігія – ще один фронт, на якому Росія розгорнула кампанію проти України. Глава РПЦ заперечив агресію РФ проти України і виступав на засіданні Міноборони РФ. Попри таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) продовжує його згадувати як «Господина нашего святейшего патріарха московськаго Кирила». Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати за ворогів терористів із так званих «Л/ДНР», а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам», а також прапори на військові кораблі ЗС РФ в окупованому Севастополі. Священники «УПЦ МП» в Криму навіть благословляли на бойові завдання російських моряків, а намісник Святогірської лаври вважає, що війну почала Україна.

    Згідно з низкою резолюцій та інших офіційних документів ООН, ОБСЄ, Ради Європи, Євросоюзу, інших міжнародних та українських інституцій, Російська Федерація продовжує залишатися державою-окупантом щодо України. Також священники московського патріархату і в тому числі РПЦвУ продовжують надавати всебічну підтримку російським окупаційним силам в Криму, освячуючи бойову техніку і відпрацьовуючи оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян, а також на військових навчаннях “Кавказ 2020”. Тим часом в Україні РПЦвУ розповідає про миротворчість й прощення окупантів і навіть проводить форуми для «постраждалих від гонінь».

    Найсвіжіше

    Популярне