П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти в рясах: У Криму священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків

    Окупанти в рясах в Криму продовжують співпрацювати із російськими військами, молитися і благословляти їх на бойові завдання. Благочинний Севастопольського округу так званої УПЦ Московського патріархату протоєрей Сергей Халюта взяв участь у заходах разом із Російською окупаційною владою Криму і благословив керівників російського окупаційного флоту.
    Священники РПЦвУ Ігорь Тишкевич та Васілій Гумаров благословивши екіпаж російського фрегата на виконання бойового завдання, повідомляє пресслужба Кримської єпархії РПЦвУ.
    19 серпня в дивізії надводних кораблів РФ, в рамках навчань Чорноморського флоту РФ, відбулася зустріч представників керівного складу Збройних сил Російської Федерації. Захід благословили священники РПЦвУ Ігорь Тишкевич та Васілій Гумаров. Вони відслужили молебень на борту російського фрегата «Адмірал Ессон», благословивши екіпаж на виконання бойового завдання, й «організували розгортання мобільної групи для організації роботи з військовослужбовцями, які беруть участь в бойових діях».
    Зазначається, що в рамках військових навчань Російської окупаційної армії, 20 серпня Головнокомандувач військово-морським флотом Росії Николай Євменов, командувач Чорноморським флотом РФ Ігорь Осипов, самопроголошений глава Республіки Крим Сергей Аксьонов, Голова Законодавчих Зборів міста Севастополя Владимир Немцев, т.в.о. Губернатора Севастополя Михаил Развожаев і благочинний Севастопольського округу РПЦвУ протоієрей Сергей Халюта поклали квіти до Меморіалу героїчної оборони міста 1941 – 1942 років.
    20 серпня священник РПЦвУ Сергій Халюта після церемонії покладання квітів благословив керівників російського окупаційного флоту, які вийшли в море, щоб побачити, як проходять навчання за спеціальними видами забезпечення діяльності сил ВМФ Російської Федерації.
    Нагадаємо, Україна наполягатиме на санкціях проти причетних до тиску на ПЦУ в Криму. Також Кримська єпархія «УПЦ МП» підтримує російську пропаганду про «Велику вітчизняну війну». Водночас у Криму священники «УПЦ МП» благословили присягу на вірність Росії окупаційних військ РФ. Загалом священики УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди».

    Найсвіжіше

    Популярне