Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    В Криму «негнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги

    Поки РПЦвУ в українських містах виводить людей на вулиці і розповідає про «гоніння» та негативні наслідки  від візиту Варфоломія, на тимчасово окупованих територіях та ж сама релігійна організація навіть не думала проводити демонстрації, хоча б заради солідарності із «гнаними браттями по вірі».

    Виходить так, що у тимчасово окупованих районах Донецької, луганської областей та Криму служителів РПЦвУ все влаштовує. Там немає поганої «богоборчої влади, поганого президента, нацистів, фашистів та раскольніків» із ПЦУ. Туди не приїде Вселенський патріарх. З точки зору РПЦ там все чудово.

    Саме тому в Україні РПЦвУ хоче повернути все «як було», або як є в ОРДЛО, де гордо красуються таблички біля храмів із надписами Московського патріархату. І ніхто їх не перейменовує і не рухає, бо на табличках здебільшого вже немає згадки про «Українську православну Церкву», а є лише Московський патріархат.

    Про держзраду Україні повідомляє офіційний сайт Севастопольського благочиння так званої «УПЦ» із вже не прихованим підписом «Московського патріархату». Щоправда, видання не називає це держзрадою, а гордо звітує свою діяльність перед російськими окупантами.

    «19 березня Росія святкує день моряка-підводника. В цьому році підводному флоту Російської федерації виповнюється 115 років. На честь цієї події в Севастополі, біля пам’ятника підводникам-чорноморцям, відбувся урочистий мітинг, в якому взяв участь помічник благочинного Севастопольського округу по роботі з віруючими військовослужбовцями протоієрей Василь Гумаров», йдеться на сайті РПЦвУ.

    Священник, від імені митрополита так званої «УПЦ (МП)» Лазаря (Швеця) і від духовенства Севастопольського благочиння РПЦвУ, «привітав моряків-підводників з цією пам’ятною датою».

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Починаючи із 2014 року патріарх Кіріл публічно заперечує російську агресію проти України. У кінці 2020 року Кіріл ще раз заперечив агресію РФ проти України на засіданні міноборони РФ.  У квітні 2015 року він також назвав міжнародні санкції, введені проти Росії за збройне захоплення Криму, «несправедливими і незаконними». У 2015 році патріарх Кіріл розхвалив Путіна і підтримав його діяльність у захопленому Криму.

    Попри таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) продовжує його згадувати як «Господина нашего святейшего патріарха московськаго Кирила», їздить для участі в Синодах РПЦ в Росію. Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати ворогами ДНРівців, а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам», і як ми вище писали ракетні крейсери ВМФ РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне