Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами

    22 квітня своє день народження відсвяткував митрополит Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) Лазар (Шевчук), який очолює Сімферопольську і Кримську єпархію РПЦвУ.

    Своє привітання архієрею надіслали представники російської окупаційної адміністрації півострову. Примітно, що у вітальній адресі окупанти підтвердили слова президента Російської Федерації Владіміра Путіна про те, що ніякої УПЦ МП немає, а є єдина Російська православна церква.

    “Російська православна церква є хранителькою традиційних духовних цінностей, історичної пам’яті і культурного спадку. Ваша діяльність сприяє укріпленню віри, підтриманню миру та злагоди на кримській землі. Дозвольте висловити Вам щиру вдячність за плідну співпрацю Сімферопольської і Кримської єпархії з Державною радою Республіки Крим”, – такими словами звернувся до архієрея глава окупаційної Державної ради Республіки Крим Владімір Константінов, пише проросійський ресурс “Новости Крыма”.

    Як бачимо, окупанти Криму не тільки заперечують назву “Українська православна церква”, яку так палко оберігають речники РПЦвУ (УПЦ МП), а й дякують митрополиту Лазарю (Шевчуку) за співпрацю з окупаційною адміністрацією.

    Чи прискорить вказане “сенсаційне зізнання” процес присвоєння Російській православній церкві в Україні (УПЦ МП) своєї справжньої назви, і чи будуть запроваджені санкції у відношенні архієрея Лазаря (Шевчука) за співпрацю з окупантами Криму, – це вже питання до Ради нацбезпеки і оборони України та правоохоронних органів України.

    Найсвіжіше

    Популярне