Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    В окупованій Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства»

    Духовенство РПЦвУ продовжує надавати всебічну підтримку окупаційним військам Російської Федерації. У тимчасово окупованій російськими окупантами Євпаторії (АР Крим) духовенство освятило ікони «покровителів російського воїнства».

    Про це 31 березня повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії РПЦвУ.

    Благословення від кліриків Свято-Миколаївського собору РПЦвУ отримав особовий склад 68-го окремого морського інженерного полку Чорноморського флоту Російської Федерації у «день пам’яті святого благовірного князя Данила Московського – небесного покровителя інженерних військ», – звітують на сайті РПЦвУ.

    Небесними покровителями Російських військ названі святий великомученик Георгій Побідоносець, воїн Федір Ушаков і князь Данило Московський.

    Заступник командира полку ВМФ РФ по роботі з особовим складом підполковник Владімір Докучаєв ще раз подякував священнику РПЦвУ за подаровані ікони, а також за «активну реалізацію спільної організації духовно-моральної просвітницької роботи з військовослужбовцями на підставі традиційних духовних цінностей».

    Це вже не перший випадок підривної і злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией».

    Найсвіжіше

    Популярне