Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Криму РПЦвУ подарувала російським окупантам ікони «небесних покровителів російського воїнства»

    Так звана «УПЦ» (РПЦвУ) у тимчасово окупованому Росією Криму продовжує надавати окупаційним військам морально-психологічну підтримку.

    Так, 16 березня, «напередодні Дня пам’яті святого благовірного князя Данила Московського – небесного покровителя інженерних військ, помічник благочинного по роботі з молоддю клірик Свято-Миколаївського собору м. Євпаторія ієрей Євген Полють подарував для військової частини 86863, 68-го окремого морського інженерного полку Чорноморського флоту РФ (м. Євпаторія) три ікони небесних покровителів російського воїнства – святого великомученика Георгія Побідоносця, святого праведного воїна Федора Ушакова і святого благовірного князя Данила Московського», – повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії московського патріархату.

    Окупаційні війська РФ подякували РПЦ за такі подарунки.

    Виконуючий обов’язки командира частини підполковник Роман Молфесян і заступник командира полку по роботі з особовим складом підполковник Володимир Докучаєв подякували отцю Євгену за подарунок і домовилися про урочисте освячення ікон в День пам’яті святого благовірного князя Данила Московського – покровителя інженерних військ, – підсумовується в повідомленні.

    Фото: РПЦвУ / святкування «возз’єднання Криму з Росією». / 18 березня 2021 рік.

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». На офіційному сайті цю огранізацію прямо назвали Московським патріархатом без згадки про так звану «УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне