Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Так звана «УПЦ» взяла учать у святкуванні «воссоєдінєнія» Крима з Росією

    18 березня російські окупанти в Криму відсвяткували сьомі роковини свого злочину. Участь у заходах з нагоди так званого «воссоединения Крыма с Россией» взяли «окупанти в рясах» із так званої «УПЦ» (РПЦвУ).

    Про державну зраду кліриками так званої «УПЦ» звітує офіційний сайт Кримської єпархії Московського патріархату. Щоправда, там це назвали «святковими заходами» і гордо відзвітували про них в позитивному контексті.

    Окупацію Криму військами РФ в Кримській єпархії РПЦвУ назвали «значущою подією» і привітали із цим «кримчан». Що дуже цікаво, то Кримську єпархію, вже не відносять до так званої «УПЦ (МП)», а прямо кажуть, що це «Московський патріархат».

    «З благословення Митрополита Сімферопольського і Кримського (РПЦвУ, – ред.) Лазаря (Швеця) в святкових заходах взяв участь керівник відділу Сімферопольської і Кримської єпархії Московського Патріархату по взаємодії зі Збройними Силами, правоохоронними органами, кримінально-виправними установами, МНС та іншими силовими структурами Республіки Крим, настоятель храму Державної ікони Божої Матері протоієрей Димитрій Кротков, який привітав кримчан з настільки значущою подією», – звітують на офіційному сайті РПЦвУ.

    Єрей РПЦвУ також впевнений, що у 2014 році, жителі Криму, нібито показали, що вони йдуть в ногу з усією Росією.

    В своєму слові служитель РПЦвУ Кротков зазначив: «З 2014-го року ми показали, що йдемо в ногу з усією Росією, з усією Русскою землею. Попри всі страждання, які відчуває зараз Україна в плані розколу, негараздів – це наш братський народ. І ми за них молимося і віримо, що вони стануть рано чи пізно пліч-о-пліч з нами, з нашою Русскою землею. Сьогодні незвичайний день не тільки тому що сьогодні свято возз’єднання, а ще День знайдення мощей Святителя Луки. Тобто день, коли Господь благословив і Кримську землю. Наш святитель кримський Лука, лікар-хірург, професор, академік, він сам благословляє всіх нас. Тому допомоги Божої! Здоров’я! Слава Росії! Слава Криму! І всім нам миру, здоров’я і благоденства. Зі святом всіх!».

    Також відбувся концерт та мотопробіг «Ночних Волков».

    Фото: РПЦвУ / святкування «возз’єднання Криму з Росією». / 18 березня 2021 рік.
    Привітання моряків ВМФ Росії

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію».

    Виходить так, що у тимчасово окупованих районах Донецької, луганської областей та Криму служителів РПЦвУ все влаштовує. Там немає поганої «богоборчої влади, поганого президента, нацистів, фашистів та раскольніків» із ПЦУ. Туди не приїде Вселенський патріарх. З точки зору РПЦ там все чудово. Саме тому в Україні РПЦвУ хоче повернути все «як було», або як є в ОРДЛО, де гордо красуються таблички біля храмів із надписами Московського патріархату. І ніхто їх не перейменовує і не рухає, бо на табличках здебільшого вже немає згадки про «Українську православну Церкву», а є лише Московський патріархат. 

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння». Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Починаючи із 2014 року патріарх Кіріл публічно заперечує російську агресію проти України. У кінці 2020 року Кіріл ще раз заперечив агресію РФ проти України на засіданні міноборони РФ.  У квітні 2015 року він також назвав міжнародні санкції, введені проти Росії за збройне захоплення Криму, «несправедливими і незаконними». У 2015 році патріарх Кіріл розхвалив Путіна і підтримав його діяльність у захопленому Криму.

    Попри таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) продовжує його згадувати як «Господина нашего святейшего патріарха московськаго Кирила», їздить для участі в Синодах РПЦ в Росію. Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати ворогами ДНРівців, а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам», і як ми вище писали ракетні крейсери ВМФ РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне