Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Кримська єпархія РЦПвУ закликає до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей»

    Кримська єпархія РПЦвУ запрошує стати учасником «наукового лекторію», організованого проросійською організацією «Всеросійський народний собор» та російським університетом РПЦ, щоб привернути увагу до проблем «російських цінностей».

    Як йдеться на офіційному сайті Кримської єпархії РПЦвУ, лекторій «Крапивенский 4»  носить науково-просвітницький характер і має привертанути увагу до проблем «російських цінностей».

    «Завдання лекторію привернути увагу до проблем захисту канонічності і кафоличності православ’я і традиційних російських цінностей в контексті сучасних культурних, соціальних і політичних процесів», — підкреслюють на сайті єпархії РПЦвУ.

    Керівник лекторію «Крапивенский 4» — декан соціально-гуманітарного факультету Російського православного університету А. В. Щипков. Лекторій, що підтримується російськими організаціями, проходить щосереди.

    Раніше сайт РПЦвУ повідомляв, що Всесвітній Російський Народний Собор (ВРНС) спільно з Синодальним комітетом РПЦ по взаємодії з казацтвом і Комісією Громадської палати Російської Федерації з питань благодійності та соціальної роботи оголосили Всеросійський конкурс дитячої та молодіжної творчості «Слався, Казацтво!».

    «Всесвітній російський народний собор» — це такий їхній квазі-релігійно-політичний майданчик для просування ідей щодо утримання впливу на довколишні країни, на збирання, що називається, «руських земель» і відновлення історичної Росії як вони називають, або другого Радянського Союзу», – зауважує релігієзнавець Дмитро Горєвой у коментарі для Радіо Свобода. 

    У Новограді-Волинському, що на Житомирщині, ця організація у 2012 році споруджувала “перший військовий казачий храм святого праведного Івана Російського”.

    Варто зазначити, що Кримська єпархія від початку російсько-української війни із 2014 року ніяк не чинить опір російським окупантам. Щобільше, вона всіляко сприяє їм. Так єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов) освятив ракетний корабель ЗС РФ «Грайворон».

    Також нещодавно Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами.

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Найсвіжіше

    Популярне