Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦвУ Каліник разом із окупантами РФ в Криму відкрив музей «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії»

    У Кримській єпархії РПЦвУ визнають окупаційну владу РФ і легалізують їх своєю присутністю на офіційних заходах із забороненою в Україні символікою. Як йдеться на офіційному сайті Кримської єпархії РПЦ в Україні, «9 травня вся наша країна відзначила 76-ту річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні».

    11 травня окупаційний глава міста Євпаторії О. Харітоненко, керівник окупаційної адміністрації Р. Тіхончук та єрарх РПЦвУ Калліник, єпископ Бахчисарайський, вікарій Сімферопольської і Кримської єпархії взяли участь у відкритті музею історії «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії».

    На фото єпископ РПЦвУ Каліник (Чернишов) позує із дітьми переодягненими в військову форму совєтських солдат із георгіївськими стрічками (забороненими в Україні). Він також радо вітається із вищим військовим керівництвом ЗС РФ. Каліник (Чернишов) був висвячений Онуфрієм у 2019 році в Ніжині за участі численного духовенства Московської Церкви. У кінці 2020 року очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) надіслав Калінику церковну нагороду за “труди”. У лютому 2021 він освятив хоругви на військовий корабель ВМФ Росії «Грайворон» і військовослужбовцям ЗС РФ завжди бути готовим захищати «нашу Батьківщину».

    Як видно з цієї інформації, найвищі служителі РПЦвУ не соромляться відкрито прислужуватись окупаційній російській владі в Кримському пів острові. Також вони долучаються, до міфотворчості Російської федерації, щодо Другої світової війни у якій насправді брали участь десятки країн. В РФ цю війну називають «Велика вітчизняна», як і на сайті Кримської єпархії РПЦвУ.

    Варто зазначити, що в Євпаторії священники РПЦвУ освятили ікони «покровителів російського воїнства». У тому ж місті окупанти оштрафували парафію ПЦУ та вимагають знести храм.

    Найсвіжіше

    Популярне