Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Поки РПЦвУ мітингувала під ВРУ, її клірики в Криму освятили кортики юних російських окупантів

    Після того, як проросійська громадська організація РПЦ в Україні «Миряни» мітингувала під ВРУ і ОП,  20 червня у Володимирському соборі Херсонеса кліриком РПЦвУ було здійснено освячення особистої зброї (кортиків) 219 юних російських окупантів – офіцерів Чорноморського Вищого Військово-морського училища, яке було захоплене російськими терористами у 2014 році. Окупанти спустили прапор України і підняли триколор.

    Про це повідомляє сайт Кримської єпархії РПЦвУ.

    Молебень з чином освячення в стінах верхнього храму собору звершив благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергей Халюта. Йому співслужили настоятель собору протоієрей Олексей Тупиков, настоятель храму святого Архистратига Михаїла протоєрей Ігор Тишкевич, який займається курсантами військово-морського училища РФ.

    Служитель РПЦвУ Сергей Халюта запевнив юних російських військових, що РФ захищає мир і ні на кого не нападала, в тому числі і на Україну та Грузію. За його словами російські окупанти сміливо і без докорів сумління можуть зватись «воїнами Христовими, бо дарують мир»: «Сьогодні відбувся чин освячення зброї, і в молитві всемилостивому Богу ми просили, щоб це була зброя захисту тих людей, які вас потребують: вдів, сиріт, батьків, близьких, нашої Вітчизни. Тому що наша армія російська і воїн Христів – це людина, що захищає межі своєї батьківщини, що дарує мир. І ми сьогодні благословляємо не на війну, а ми благословляємо зброю правди Божої і зброя миру… Зберігайте вірність Богу і Батьківщині».

    Ймовірно під захистом кордонів Росії, служитель РПЦвУ мав на увазі напад на суверенні території України: Крим і ОРДЛО.

    Варто зазначити, що це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також благословляли «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Каліник (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”. На початку травня 2021 року той же Каліник разом із окупантами РФ в Криму відкрив музей «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії».

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами. Також кримська єпархія РЦПвУ закликала до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей» і  анонсувала конкурс «Моя сім’я, моя Росія».  У травні 2021 року в окупованому Криму священник так званої «УПЦ» благословив військових ЗС РФ перед «відрядженням».

    У кінці травня Кримська єпархія «УПЦ МП» благословила російських окупантів на «ратну службу», поки їх колеги в Європі жалілись на «утиски». Також у цей час служителі «УПЦ МП» окропили освяченою водою російських окупантів з нагоди 192 річниці Костянтинівської батареї.

    В Ялті митрополит РПЦвУ Лазар, благословив участь в фестивалі «Російської культури в Криму».

    Найсвіжіше

    Популярне