Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати в Кагарлику призупинили діяльність «УПЦ» МП на території громади і поставили охорону біля храмів

    12 травня депутати Кагарлицької міськради ухвалили рішення призупинити діяльність Московського патріархату на території громади на період дії воєнного стану. Один із аргументів – приналежність так званої «УПЦ» до Московського Патріархату, який благословив вбивати українців.

    Як повідомляє сайт «Кагарлик», відтепер на території Кагарлицької громади буде встановлено охорону об’єктів нерухомості церковних громад УПЦ МП і введено особливий режим їхньої роботи.

    Під час позачергової сесії Кагарлицької міської ради, яка пройшла 12 травня, було розглянуте питання про призупинення діяльності РПЦвУ на території Кагарлицької МТГ на період воєнного стану.

    Доповідач – депутат міськради Сергій Будюк – звернувся до колег з проханням проголосувати за відповідне рішення, адже, за його словами, переважна більшість жителів населених пунктів громади підтримує таку ініціативу.

    Водночас настоятель Свято-Троїцького храму м.Кагарлика, благочинний протоєрей РПЦвУ Василій Синюк висловив незгоду з проєктом рішення, зазначивши, що духовенство і прихожани храмів «УПЦ» МП на Кагарличчині – патріотично налаштовані люди.

    Втім, майже одноголосно відповідне рішення було ухвалене.

    Заборона УПЦ московського патріархату. Що відомо?

    Найсвіжіше

    Популярне