Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Нардепка Оксана Савчук: УПЦ МП є агентом Російської держави і зараз доцільно заборонити її діяльність

    Народна депутатка Оксана Савчук, яка є авторкою законопроєкту про припинення діяльності РПЦ в Україні, пояснила, що зараз найзручніший час для заборони діяльності цієї організації.

    «Раніше воно (рішення про заборону РПЦ в Україні – ред.) дійсно могло би спричинити бурхливу дискусію, але зараз ми виходимо з того, що УПЦ (МП) є агентом Російської держави, і очільник цієї церкви у Москві сказав, що вбивство нас з вами є ділом священним», – сказала нардепка у коментарі «Главкому».

    Савчук також пропонує залучити до цього процесу Службу безпеки України. У випадку виявлення в діяльності священників російської церкви склад злочину ставлення до закриття УПЦ (МП) буде цілком однозначним.

    Співавторка іншого законопроєкту, який пропонує заборонити УПЦ (МП), Інна Совсун, пропонує не звертати увагу на можливу агресію у відповідь.

    «Не можу виключати, що дійде до силових сутичок, до цього треба бути готовими. Бо, зрештою, це є частиною боротьби за державність. Треба відвойовувати державу у Москви, і хай навіть Москва буде використовувати у це своїй пропаганді, але що з того?», – наголосила депутатка.

    За словами Совсун, на руку цим законопроектам може зіграти і діяльність хакерів, які зараз воюють проти Росії на інформаційному фронті.

    «З’явилася інформація про те, хакери Anonymous злили в мережу купу даних про РПЦ, опублікували тисячі листів, тож, може, у цих документах випливе щось таке, що переконає Верховну Раду і підштовхне депутатів до позитивного розгляду законопроєкту», – припустила депутатка.

    Заборона УПЦ московського патріархату. Що відомо?

    Найсвіжіше

    Популярне