П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зареєстровано законопроєкт про заборону РПЦ, раніше відомої як УПЦ Московського патріархату

    Без зайвих вступів і передмов. Зареєструвала законопроєкт про заборону РПЦ, раніше відомої як УПЦ Московського патріархату.

    Про це повідомляє народна депутатка Інна Совсун.

    “Керівник РПЦ — патріарх кіріл по суті благословив рашистських військових на війну з Україною. Після літургії на свято Торжества православ’я в масквє та подарував ікону командувачу росгвардії золотову. Представників РПЦ неодноразово ловили на розвідувально-диверсійній діяльності”, – пише депутатка.

    Вона також назвала недавні випадки колабораційної діяльності УПЦ МП.

    • 25 лютого року у Київській області біля Гостомеля затримали протоієрея – Михаїла Павлушенка, який допомагав російській армії
    • 16 березня у Києві затримали священника отця Онуфрія. Під час обшуку його будинку виявили, що він співпрацював зі спецслужбами рф
    • 22 березня Національна поліція повідомила, що у Києві затримали диверсанта — монаха одного із храмів РПЦ. Його також підозрюють у розвідувально-диверсійній діяльності. Монах передавав важливу інформацію окупантам: поширював фотографії об’єктів критичної інфраструктури, аудіозаписи з інформацією про розташування блокпостів тощо.

    “Таких прикладів багато. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала і продовжує працювати на путіна. Зараз більшість депутатів Верховної Ради мені кажуть — законопроєкт не на часі. Провокуватиме рашистів. Навіть не знаю, як це коментувати. РПЦ повинна зникнути”, – додала депутатка.

    “Це питання безпеки України — нашої сьогодні і наших дітей — завтра. За місяць повномасштабної війни з московського патріархату перейшли до Православної церкви України 28 громад в різних областях України. Закликаю інші громади та монастирі брати приклад й об’єднуватися довколо Києва, а не москви. Російська церква, іді наxyй”, – підсумувала нардепкса Інна Совсун.

    Найсвіжіше

    Популярне