Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Верховній Раді пропонують заборонити діяльність Московського патріархату в Україні

    Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7204 “Про заборону Московського патріархату на території України”.

    Документ оприлюднено на сайті парламенту, передає 29 березня Укрінформ.

    Проєктом закону пропонується заборонити діяльність Московського патріархату – Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, у тому числі Української православної церкви.

    Також передбачено, що вся церковна власність найвищих органів церковної влади та управління Російської православної церкви в Україні та релігійних організацій, які є частиною РПЦ в Україні, у тому числі Київської митрополії УПЦ, синодальних установ, управління єпархій, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону інвентаризується і націоналізується.

    Водночас зазначається, що релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”.

    Нагадаємо, в УПЦ МП вважають незаконним законопроєкт, який зобов’язує їх розірвати зв’язки і підпорядкування російській церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне