Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    «Миряни» РПЦвУ не полишають надії дезінформувати президента про законопроєкт щодо унормування їхньої назви

    Громадська проросійська організація РПЦ в Україні під назвою «Миряни» не полишає надії дезінформувати президента України Володимира Зеленського про законопроєкт щодо унормування їхньої назви відповідно до підлеглості керівному центру в країні-агресорі – Російській Федерації.

    Це є одним із намірів ГО «Миряни», яка створювалась за лекалами «Жовтих жилетів» у Франції.

    На офіційній сторінці «Миряни» у ФБ закон про унормування назви так званої «УПЦ МП» на РПЦвУ названий «антицерковним». Водночас РПЦвУ підпорядковується Помісному та Архієрейському соборам Московського патріархату, а на окупованих РФ українських територіях із табличок храмів УПЦ взагалі подекуди зникла.

    Тобто фраза «перейменування УПЦ в РПЦвУ є антицерковним законом» – це є чистого роду нагла брехня і маніпуляція. Адже чому в Криму і ОРДЛО представники не кричать про перейменування їхньої Релігійної організації, як вони це роблять в на вільній від російського агресора Україні?

    Таким чином, потрібно сказати, що РПЦвУ кличе вірян на мітинги, щоб зробити ситуацію в Україні «як на Росії» і в ОРДЛО.

    Наш ресурс неодноразово публікував фотографії із табличок храмів у Криму і Луганську. Щоб здається це потрібно зробити знову.

    Фото: Релігія в Україні
    Табличка на храмі УПЦ (МП) у Криму з якої зникли слова про «УПЦ» і залишились «московського патріархату». Фото: Крим.Реалії / 2017 рік
    фото: Релігія в Україні
    Фото: Район Камінь-Каширський – Район in.ua
    Сайт Севастопольського благочиння «УПЦ» Московського патріархату в Криму / Скріншот 2021 року

    Нагадаємо, 15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.уа», а також агенти російської розвідки.

    У РПЦвУ пояснили, що мітингували під ОП і ВРУ «заради релігійного миру» і проти візиту патріарха Варфоломія. «Миряни» РПЦвУ заявляли журналістам, що вони належать до Московського патріархату, але стоять «проти перейменування УПЦ».

    На мітинг відреагував президент України Володимир Зеленський. «Бабусі та діти в кепках ОПЗЖ, щось там в церкві знову не те», – сказав він.

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній раніше розповідав, що РПЦ в Україні є поза церковним законом і не може мати назву «УПЦ».

    Як писав релігійний експерт Олександр Єфременко, політичний мітинг організували не «Миряни», а єпископи і священники РПЦвУ. За громадською організацією вони сховались задля уникнення відповідальності.

    «У РПЦвУ незадоволені законопроєктами, які мають на меті змусити їх привести свою назву відповідно до суті Релігійної Організації і не ховатись за назвою «Української церкви» одночасно перебуваючи під керівництвом Кремля. Таке унормування назви покаже простим людям, що це ніяка не Українська церква, а філія Російської Церкви Московського патріархату. Саме тому «Миряне» РПЦвУ вирішили атакувати Верховну раду», – писав засновник Духовного Фронту України Олександр Єфременко.

    Воєнно-політичний експерт Олександр Коваленко розповів, що «Миряни» РПЦвУ будуть дестабілізувати Україну по «Чорногорському сценарію». Він також пояснював, що проєкт «Миряни» реалізований за лекалами «жовтих жилетів» у Франції.

    Віряни ПЦУ зауважили, що Ті, хто спиняли ЗСУ на сході України, тепер хочуть спинити і українську владу. Також речник ПЦУ архієпископ Євстратій назвав «Миряне» кремлівським проєктом, як і Російська православна армія.

    З усім тим речник РПЦвУ погрожував владі, що вірян РПЦвУ «є багато і вони покажуть себе». Раніше він грозився Чорногорським сценарієм.

    Духовний Фронт України повідомляв, що за ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Останній має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

    Найсвіжіше

    Популярне