П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент відреагував на мітинг РПЦвУ: Бабусі та діти в кепках ОПЗЖ, щось там в церкві знову не те

    Президент України Володимир Зеленський відреагував на мітинг вірян Московського патріархату і ГО «Миряни», які відбулись під ВРУ і ОП.

    «Дивіться, що сьогодні під Верховною Радою. Мені просто дуже шкода. Там бабусі і діти. У жовтих кепочках ОПЗЖ. Щось там у церкві знову не те. І так випадково всі цим питанням переймаються, що тисячі бабусь прийшли в жовтих кепочках ОПЗЖ. Ну, який це має вигляд? Наше завдання і закону про деолігархізацію, щоб у цих бабусь було достатньо грошей, щоб вони не виходили. Вони ж прожили життя, їх поважали на своїх роботах… Від бідності треба уходити», – зазначив президент Зеленський на форумі «Україна 30», передає Цензор.нет 

    На такі слова президента вже відреагували в РПЦвУ і назвали це не дуже добрим сигналом для себе.

    «Зеленський де-факто вніс релігійне питання в політичне поле і формат свого протистояння з ОПЗЖ. Натякнувши, що остання використовує церковну тему для просування своїх інтересів. Хоча все ж будемо сподіватися, що президент просто не зовсім вдало підібрав формулювання, в результаті чого в єдине ціле змішалися “коні і люди”», – йдеться в телеграм-каналі прихильників РПЦвУ Правблог.

    Нагадаємо 15 червня маріонетки Кремля ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦвУ. Також вони виступали проти приїзду Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Віряни Московського патріархату принесли під стіни ОП коробки із підписами для відміни законопроєкту, що має унормувати назву РПЦвУ, відповідно до статуту цієї релігійної організації. Тобто, якщо законопроєкт ухвалять, то РПЦвУ вже не зможе ховатись за назвою «УПЦ» і повинна буде вказувати приналежність до керівного центру в Москві. Звісно це не подобається керівництву РПЦвУ, яке вирішило мобілізувати весь свій актив, на протидію такому законопроєкту.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що за ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Останній має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

    Також речник ПЦУ архієпископ Євстратій назвав «Миряне» кремлівським проєктом, який і Російська православна армія.

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповідав, що РПЦ в Україні є поза законом і не може мати назву «УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне