Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ переходить від погроз до дій:15 червня розпочинається активна фаза реалізації “чорногорського сценарію” в Україні

    “Духовний фронт” вже інформував, як 2020 року агенти російського впливу в Україні, в особі Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), пророкували нашій країні реалізацію так званого “чорногорського сценарію, що полягає в дестабілізації держави за допомогою зовнішнього втручання в його внутрішні справи на релігійному поприщі, а також пов’язаний з обвинуваченням керівництва держави в обмеженні прав і свобод окремих релігійних груп.

    Погрози представникам чинної української влади вилились в офіційну заяву заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ (УПЦ МП) протоєрея Миколи Данилевича в програмі “Право на віру” на “Першому Козацькому”. Служитель тоді заявив, що якщо і далі влада буде обмежувати їхню церкву, то цілком можливий чорногорський варіант розвитку подій в Україні.

    І ось в червні 2021 року РПЦвУ та її кремлівські куратори перейшли до активної фази реалізації згаданого “чорногорського сценарію”. Анонс першої (пілотної) акції протесту прозвучав на тому ж “Першому козацькому”, який було обрано однією з основних інформаційних платформ новоствореного громадського руху “Миряни”.

    Лідер “Мирян” Василь Макаровський в етері “Першого козацького”, заявив, що православні українці (парафіяни РПЦвУ/УПЦ МП) вже не будуть мовчати, а переходять до активних дій. 15 червня цього року, о 9:00 “Миряни” збирають масову акцію біля стін Верховної Ради України, під час якої заплановане вручення звернень українському парламенту та до Офісу Президента України.

    Вимоги, які транслюватимуть “Миряни”, не є новими і добре відомі українським читачам.

    Серед них чільне місце посідає вимога скасувати Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи” та Закон України “Щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України…”.

    Наступним пунктом, який за задумом “Мирян” має виконати українська влада, – це скасування запрошення Вселенського патріарха Варфоломія І на святкування 30 річниці Незалежності України. При цьому, Василь Макаровський дозволив собі зневажливо висловитись в адресу Його Всесвятості, назвавши його “турецьким патріархом”.

    Аргументація Макаровського такої позиції вражає. На його переконання, виключно вигадані російською пропагандою “церковні рейдери отримають натхнення” після візиту патріарха Варфоломія і активізують свою діяльність із “рейдерського захоплення храмів РПЦвУ”.

    Наостанок, лідер “Мирян” заявив про стратегічні наміри вказаного нового відверто проросійського утворення втрутитись у політичну боротьбу на найвищому рівні в Україні і досягти зміни чинної української влади.

    “Ми не будемо мовчати, щонайменше, на виборах і зупинятись ми також не збираємось. Ми не бачимо відповідей на наші питання, не бачимо дій. А тому далі діяти будемо ми”, – озвучив політичні зазіхання новоствореного громадського руху Василь Макаровський.

    Найсвіжіше

    Популярне