П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ про фільм Марченко: «Я не дивлюся російську пропаганду»

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній оцінив творчість Оксани Марченко і прокоментував своє ставлення до фільму “Паломніца”, назвавши його російською пропагандою.

    «Я цього фільму не бачив. Я тільки чув про нього. Бо спілкуюся з вірними. Я не дивлюся російську пропаганду», – сказав митрополит в інтерв’ю Радіо Свобода.

    За його словами, фільм зняли для того, щоб пробачити терористам із так званих “Л/ДНР”.

    «Зрозуміло, що там, напевне, закладені певні меседжі щодо прощення. Це українське суспільство готувалося взагалі, бо цей фільм був знятий ще за декілька місяців до цього, коли, напевне, розглядали питання, що потрібно всіх пробачити і прийняти. Це стосується особливо бойовиків, які перебувають на окупованих територіях. І зараз ми бачимо подібні меседжі і з боку митрополита РПЦ Онуфрія, який закликає нібито пробачати. Але водночас ми бачимо зовсім інше на практиці», – сказав Епіфаній.

    Нагадаємо, раніше боксер Олександр Усик, який знявся в «Паломніці» сказав, що вийшла якась дурня. Експерт Олександр Коваленко впевнений, що Оксана Марченко в інформаційній кампанії російських спецслужб буде грати одну з провідних ролей. Зняте дружиною Медведчука кіно починається словами жінки: «Я належу до людей, які пам’ятають Совєтський Союз і сльози мами, коли помер Брєжнєв». 

    Скріншот із відео. Оксана Марченко в церкві РПЦвУ.

    Також, кума російського президента Оксана Марченко поспілкувалася зі священниками РПЦвУ Києво-Печерської лаври і відзначила приємний запах мощей ченця і пояснила, чому в церкву не можна йти з нафарбованими губами. В наступній серії фільму «Паломніца» Марченко прикинулась жебрачкою і стала хресною мамою для боксера В’ячеслава Узєлкова.

    Серіал «Паломніца» Оксани Марченко з’явився в ефірі телеканалі РПЦ «Спас», гендиректором якого є відвертий українофоб Боріс Корчєвніков. Сама ж Оксана внесена до бази «Миротворець» за фінансування терористів і окупантів.

    19 лютого РНБО запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Раніше на Медведчука наклали санкції, заблокувавши роботу трьох його телеканалів – «112 Україна», ZIK та NewsOne. Блокування телеканалів сталося на підставі дій правоохоронних органів. Пізніше були заблоковані ці канали в You-Tube.

    Кума Владіміра Путіна презентувала перший трейлер свого авторського проєкту «Паломніца» на початку лютого цього року. За її словами, на паломництво її благословив глава так званої «УПЦ» (РПЦвУ) митрополит Онуфрій.

    Скріншот із відео. Оксана Марченко в церкві РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне