Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    YouTube заблокував канали Медведчука: 112, ZIK та NewsOne

    Інтернет-сервіс YouTube заблокував для перегляду в Україні відео так званої «трійки Медведчука»: “112 Україна”, ZIK, NewsOne. Ці канали пов’язані з лідером проросійської партії “ОПЗЖ” Віктором Медведчуком, транслювали проросійські меседжі і підтримували Російську церкву в Україні.

    Про це 24 квітня повідомив у соцмережах міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, висловивши вдячність американській відеоплатформі, передає Новинарня.

    «Це важливий крок до визнання світового суспільства боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Вдячний фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на наше звернення та на рішення РНБО щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, оскільки вони не є ЗМІ чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», – зазначив Ткаченко.

    Відтепер на сторінках онлайн-трансляції цих каналів позначено, що контент недоступний у домені України через скаргу від уряду на протизаконний контент.

    Скріншот із відео каналу Медведчука

    Нагадаємо, у РПЦвУ визнали, що після закриття 3-х каналів Медведчука, для них залишився лише амвон храму. В московському патріархаті попросили владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами.  У РПЦвУ очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.  Уже створена «Спілка православних адвокатів», а Новинський буде боротись «за конфесійний мир» в українському парламенті.

    У зв’язку з цим в МП почали говорити про «гоніння на церкву» і навіть провели «зібрання постраждалих від гонінь» у Києво-Печерській лаврі. Водночас РПЦвУ намагається прикрити сайт «Миротворець», який регулярно викриває злочини РФ та єрархів МП проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне