П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Знову про «гонєнія»: РПЦвУ створює «Спілку православних адвокатів»

    Московський патріархат в Україні створює аналог так званої «Спілки православних журналістів» в юридичному полі – так звану «Спілку православних адвокатів» (СПА).

    Як повідомляє телеграм-канал новоствореного об’єднання, так звана «СПА» буде «здійснювати правову підтримку гнаним громадам і священикам» московського патріархату в Україні.

    Рішення про створення так званої «спілки» прийняли на останньому з’їзді київського Братства РПЦвУ святого рівноапостольного князя Володимира, членами якого є в тому числі і юристи.

    Варто зазначити, що в Україні діє низка проросійських церковних ЗМІ, таких як «Спілка православних журналістів», «Расколам.нет» та інші, а тепер, ще буде діяти «Спілка православних адвокатів», який захищатиме московський патріархат на території України.

    Раніше синод ПЦУ висловлював занепокоєння намаганнями РФ впливати на українських суддів. Також ми повідомляли, що за освітою майбутніх суддів і прокурорів наглядатимуть соратниця Медведчука і диякон РПЦвУ. Водночас у РПЦвУ занепокоєні новим ймовірним головою Конституційного суду Сергієм Головатим.

    Найсвіжіше

    Популярне