Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ занепокоєні новим ймовірним головою Конституційного суду Сергієм Головатим

    На ресурсах РПЦвУ занепокоїлись, що новим ймовірним головою Конституційного суду України відтепер може стати Сергій Головатий, який у ЗМІ, за їх словами, критикував московський патріархат. Таку звістку назвали «не найприємнішою новиною» для РПЦвУ.

    «Те, що керівництво Конституційним судом відтепер фактично здійснюватиме Сергій Головатий, є не найприємнішою новиною для Української Православної Церкви (РПЦвУ, – ред.), яка очікує від КС рішення по т.зв. закону про примусове перейменування релігійних організацій», – повідомляє телеграм-канал РПЦвУ «Правблог».

    Проросійські оглядачі звернули увагу на публічні висловлювання новопризначеного судді й зробили висновок, що «він давно і свідомо займає позицію, спрямовану проти» РПЦвУ й може посприяти в питанні перейменування РПЦвУ.

    На Правблозі нагадали, як Головатий у 2016 році критикував хресний хід РПЦвУ, називаючи його «ФСБшною провокацією» і на їх думку, відкрито підтримував політику експрезидента Порошенка, націлену на здобуття автокефалії для української церкви.

    Крім того, за їх словами, Головатий у ЗМІ неодноразово позиціонувався як прихожанин УАПЦ (о), частина якої не так давно влилася до складу УГКЦ і має дві церковні  нагороди: одну – від УАПЦ, другу – від УПЦ КП.

    Довідка: 29 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення на два місяці голови Конституційного Суду України (КСУ) Олександра Тупицького від посади судді КСУ. 1 лютого стало відомо, що до Верховного Суду надійшов позов Тупицького. В ньому він оскаржує указ президента щодо відсторонення від посади. 3 лютого Верховний Суд відмовився відкривати провадження щодо відсторонення глави КСУ.

    У ЗМІ, посилаючись на екснардепа Сергія Лещенко, повідомили, що Тупицький передав печатку своєму заступникові Сергію Головатому. За його інформацією Лещенко, якби цього не зробив Тупицький, то судді КСУ залишилися б без зарплати. У 1977 році Головатий став членом КПРС. У 1990-му був виключений у зв’язку з приналежністю до Народного Руху України. З того часу – безпартійний.

    Найсвіжіше

    Популярне